Funcționează decolorarea părului cu lămâie? Ce spune expertul despre trendul de pe TikTok

Decolorarea părului cu suc de lămâie este o metodă care a devenit virală pe TikTok, dar ce părere au specialiștii despre acest truc? Ajută sau deteriorează firele de păr? 

image

Ne aflăm în plin sezon estival, când preocuparea pentru îngrijirea aspectului fizic parcă este mai mare ca în altă perioadă a anului. Prin urmare, pe TikTok au apărut mai multe filmulețe în care ne este prezentată o metodă care, potrivit utilizatorilor, ar ajuta la decolorarea naturală a părului. 

Spre exemplu, Anastasia Vlakhova, un influencer din Bulgaria, în vârstă de 26 de ani, spune că a reușit să economisească mulți bani și totodată să evite drumurile către saloanele de înfrumusețare datorită sucului de lămâie:

„Când aveam 10 ani, bunica mi-a spus că pot să folosesc lămâie pentru a-mi deschide părul. Fiind un copil curios, l-am încercat imediat și am fost uimită că a funcționat. Este rapid și ușor, dar trebuie să urmezi câteva reguli. Nu-ți acoperi tot părul cu suc de lămâie și nu-l aplica pe piele, deoarece poate provoca arsuri!‟, a spus ea într-un interviu pentru „Fox News Digital‟. 

Tânăra a amestecat sucul de la 1 lămâie cu 1 lingură de apă și cu câteva picături de balsam de păr. Apoi a aplicat soluția rezultată pe secțiuni mici de păr, la final și-a curățat părul cu produse hrănitoare și a aplicat o mască și un ulei pentru păr.  

Este eficient acest truc? 

Dacă ești familiarizată cu trucurile pentru decolorarea părului, probabil ai auzit de folosirea bicarbonatului de sodiu, ceaiului de mușețel sau apei sărate, dar ai încercat și sucul de lămâie? Cât este de eficient ne spune hairstylistul Aura Friedman: „Sucul de lămâie, într-adevăr, luminează părul, dar poate fi și periculos. Este atât de acid încât îl poate arde!‟, avertizează ea. 

Citește și acest articol: Ce se întâmplă dacă îți speli părul cu bicarbonat de sodiu 

După cum a remarcat și Anastasia Vlakhova, acest truc funcționează cel mai bine pe părul blond natural sau pe părul castaniu foarte deschis, cel închis tinde să devină portocaliu. Nu uita că, odată cu expunerea la soare, sucul de lămâie usucă părul, îl face poros și aspru. De aceea, recomandarea este să îl testezi înainte pe o mică parte a părului și să te protejezi corespunzător de razele solare! 

Sursă foto: Shutterstock