În două minute îți poți schimba viața! Ce te sfătuiește un psiholog

Poți să petreci ani la rând pe canapeaua psihologului și tot să nu te simți în largul tău cu viața pe care o ai. Sau poți să asculți sfatul pe care ți-l dă o expertă în sănătate mentală, care pretinde că a descoperit secretul unei vieți fericite.

image

Libertatea emoțională. Ce înseamnă asta, cum se poate obține? Dilyse Diaz, o psiholoagă de 54 de ani din California are peste 180.000 de fani pe TikTok, unde împărtășește tot felul de trucuri care să-ți redea putea de-a fi în control în propria viață.

Experta în sănătate mintală a devenit virală zilele trecute, după ce a oferit niște sfaturi inedite fanilor săi – „o viață întreagă de terapie înglobată în doar două minute”. „Ai asculta așa ceva și ai aplica în viața ta? Sau ai trece mai departe și ai rămâne blocat pe canapeaua de la psiholog încă un an?”, ne întreabă specialista.

Diaz e de părere că îți poți schimba întreaga viață încercând să faci un singur lucru – „să-ți stăpânești sentimentele și gândurile”. Simplu, nu? Dar cum facem asta? „Poți face asta doar dacă nu mai iei personal ce spune și ce face lumea”, ne dezvăluie ea. „Acesta este începutul. Dacă poți schimba interpretarea pe care o dai unei situații, poți schimba tot”, a continuat Diaz.   

„Dacă te simți ofensat, trist sau deprimat și spui că cineva îți face una sau alta… nu controlezi ceea ce gândești. Nu controlezi ce simți pentru simplul fapt că ești victima a ceea ce spun și fac alții”, a devăluit psiholoaga, care a ținut să ne ofere un exemplu.

Un amic te invită la cină și apoi îți cere să aduci tu mare parte din mâncare. În asemenea situație, ai două variante – să te simți ofensat de propunerea prietenului sau să-ți gestionezi propriile gândurile legate de acea situație.  

Americanca îți recomandă să pui limite și să ai grijă de tine în loc să accepți tacit și apoi să te deranjeze situația în care te aflii. „Poți spune că nu ești interesat să faci un anumit lucru și că nu vei aduce nimic. După care poți să continui să simți sentimente minunate pentru amicul tău. Doar așa vei simți împăcare în loc de ofense peste ofense”, a conchis Diaz.

„Gestionează-ți propriile gânduri, nu mai lua lucrurile personal și, astfel, vei simți libertatea emoțională”, a conchis specialista. „Poți fi fericit și independent de tot ce spun și fac alții. Abia asta e libertatea!”, a adăugat cea care are 5,2 milioane de vizualizări la filmulețul ei despre cum să-ți schimbi viața în doar două minute.  

foto - Shutterstock



Recente

femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg