În două minute îți poți schimba viața! Ce te sfătuiește un psiholog

Poți să petreci ani la rând pe canapeaua psihologului și tot să nu te simți în largul tău cu viața pe care o ai. Sau poți să asculți sfatul pe care ți-l dă o expertă în sănătate mentală, care pretinde că a descoperit secretul unei vieți fericite.

image

Libertatea emoțională. Ce înseamnă asta, cum se poate obține? Dilyse Diaz, o psiholoagă de 54 de ani din California are peste 180.000 de fani pe TikTok, unde împărtășește tot felul de trucuri care să-ți redea putea de-a fi în control în propria viață.

Experta în sănătate mintală a devenit virală zilele trecute, după ce a oferit niște sfaturi inedite fanilor săi – „o viață întreagă de terapie înglobată în doar două minute”. „Ai asculta așa ceva și ai aplica în viața ta? Sau ai trece mai departe și ai rămâne blocat pe canapeaua de la psiholog încă un an?”, ne întreabă specialista.

Diaz e de părere că îți poți schimba întreaga viață încercând să faci un singur lucru – „să-ți stăpânești sentimentele și gândurile”. Simplu, nu? Dar cum facem asta? „Poți face asta doar dacă nu mai iei personal ce spune și ce face lumea”, ne dezvăluie ea. „Acesta este începutul. Dacă poți schimba interpretarea pe care o dai unei situații, poți schimba tot”, a continuat Diaz.   

„Dacă te simți ofensat, trist sau deprimat și spui că cineva îți face una sau alta… nu controlezi ceea ce gândești. Nu controlezi ce simți pentru simplul fapt că ești victima a ceea ce spun și fac alții”, a devăluit psiholoaga, care a ținut să ne ofere un exemplu.

Un amic te invită la cină și apoi îți cere să aduci tu mare parte din mâncare. În asemenea situație, ai două variante – să te simți ofensat de propunerea prietenului sau să-ți gestionezi propriile gândurile legate de acea situație.  

Americanca îți recomandă să pui limite și să ai grijă de tine în loc să accepți tacit și apoi să te deranjeze situația în care te aflii. „Poți spune că nu ești interesat să faci un anumit lucru și că nu vei aduce nimic. După care poți să continui să simți sentimente minunate pentru amicul tău. Doar așa vei simți împăcare în loc de ofense peste ofense”, a conchis Diaz.

„Gestionează-ți propriile gânduri, nu mai lua lucrurile personal și, astfel, vei simți libertatea emoțională”, a conchis specialista. „Poți fi fericit și independent de tot ce spun și fac alții. Abia asta e libertatea!”, a adăugat cea care are 5,2 milioane de vizualizări la filmulețul ei despre cum să-ți schimbi viața în doar două minute.  

foto - Shutterstock