Îngrijirea mâinilor iarna: ce se întâmplă dacă folosești prea multă cremă hidratantă

Când temperaturile scăzute îți usucă pielea, crema de mâini te poate ajuta. Dar pentru ca efectele sale să fie cele dorite, experții spun că nu este bine să o folosești în exces. Iată de ce! 

image

Hidratarea mâinilor cu crema potrivită ajută pielea să rămână netedă, elastrică, fermă și fără iritații. Pentru ca aceste efecte să fie vizibile, când te dai cu cremă pe mâini, este bine să ții cont atât de calitatea produsului, cât și de cantitatea pe care o aplici. În caz contrar, te poți confrunta cu efecte adverse. 

La ce să te aștepți dacă te dai cu prea multă cremă pe mâini 

Excesul de hidratare îi semnalează pielii că are suficientă apă, lipide și proteine (componente de bază ale pielii) și că poate încetini producția a acestor nutrienți importanți. Astfel, pielea nu mai produce umiditate de la sine, se va usca și mai mult, iar tu vei deveni dependentă de crema de mâini. 

Citește și: Cele mai frecvente probleme ale pielii iarna. Cum le tratezi și când să mergi la un dermatolog 

Este important să folosești o cantitate mică de produs, apoi să masezi până când intră în piele în totalitate. De asemenea, ideal este să optezi pentru un produs cu absorbție rapidă. În general, se recomandă aplicarea cremei de mâini de cel mult două-trei ori pe zi. 

La ce să fii atentă când îți alegi crema de mâini? 

Potrivit „Best Life”, medicul dermatolog Susan Brand, din New York, recomandă produse care conțin ingrediente, precum: ceară de albine, petrolatum (gelatină de petrol) sau lanolină (o ceară naturală), care previn pierderea de umiditate din piele. Pentru persoanele care preferă cremele cu o consistență mai ușoară, ea recomandă produsele hidratante, care conțin: acid hialuronic sau glicerină, care atrag apa în piele. 

Vezi și: Cum să folosești corect produsele care conțin acid hialuronic. Ce să știi despre acidul care dă ceasul biologic înapoi! 

INFO: Pentru mâini moi și netede, ia în calcul folosirea unui umidificator, care combate aerul uscat din locuință și aduce un plus de umiditate. Pentru a-ți proteja pielea, poartă mănuși atât când ieși în aer liber, cât și când faci curat sau speli vase. 

Sursă foto: Shutterstock