Cum îţi poate afecta consumul de alcool pielea

Există o concepție greșită potrivit căreia consumul moderat de băuturi alcoolice este inofensiv. Cercetările arată contrariul.

image

Progresele ştiinţei au condus la crearea unei multitudini de produse de îngrijire a pielii și proceduri cosmetice, dar, indiferent de câte ar folosi cineva, un anumit stil de viață și obiceiurile nesănătoase pot afecta serios pielea și o pot îmbătrâni mult mai repede.

Efectele consumului de alcool asupra tenului

Un pahar de băutură alcoolică funcționează ca un stimulent instantaneu şi-ţi schimbă starea în bine. De aceea, mulţi consumă alcool fără să se gândească prea mult la efectele asupra sănătății, cu atât mai puţin asupra pielii. Oricât de puţin ai bea, sporeşti deshidratarea corpului, ceea ce îți afectează şi pielea. Aceasta pierde lichide și substanțe nutritive care sunt vitale pentru o piele cu aspect sănătos.

Pe măsură ce se deschidratează, pielea riscă să se rideze mai mult. Un consum de alcool frecvent poate face pielea ternă şi lipsită de fermitate. Dermatologul american Brendan Camp din New York accentuează ideea evitării consumului de băuturi alcoolice pe motiv că ar putea accentua liniile fine, ceea ce te face să arăți mai în vârstă.

Vezi şi: Ai voie să consumi alcool dacă alăptezi? Ce se întâmplă cu bebeluşul?

Aşa reduci impactul negativ al alcoolului asupra pielii!

Cel mai bun lucru pe care îl poţi face pentru a-ţi menţine pielea frumoasă este să elimini alcoolul. Dacă vrei să consumi la ocazii băuturi care conţin alcool, atunci aplică metode poate atenua efectele negative.

Dermatologul american Amy Spizuoco recomandă ca, după fiecare pahar de alcool să bei un pahar cu apă astfel încât celulele deshidratate să se refacă. „Această metodă poate minimiza efectele nocive ale alcoolului asupra pielii prin hidratarea țesuturilor și a pielii”, a spus medicul pentru publicaţia „GQ”, potrivit Thelist.com.

Citeste şi: Cum afectează alcoolul dantura. Stomatolog Sorina Stroe: „Este important, dacă ne dorim să consumăm alcool, să bem şi apă‟

O altă modalitate de a reduce efectele nocive ale alcoolului este să mănânci ceva înainte de a bea sau să bei în timpul mesei.

FOTO: PixabayRecente

shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg
Cum sa ti mentii urechile curate in mod corect  Sursa imagine shutterstock 1689079585 jpg
2 jpg
haine pentru doamnele cu parul carunt jpg
Efectele secundare ale pastilele pentru somn jpg
Regina adâncurilor, scufundări  sursa   Shutterstock jpg
otet jpg
Click! pofta buna jpg
Cele mai bune alimente pentru rinichi  jpg
Maini tinand un pahar cu apa jpeg
haine  jpg
pliculețul de ceai  sursa   Shutterstock jpg