Cum îţi poate afecta consumul de alcool pielea

Există o concepție greșită potrivit căreia consumul moderat de băuturi alcoolice este inofensiv. Cercetările arată contrariul.

image

Progresele ştiinţei au condus la crearea unei multitudini de produse de îngrijire a pielii și proceduri cosmetice, dar, indiferent de câte ar folosi cineva, un anumit stil de viață și obiceiurile nesănătoase pot afecta serios pielea și o pot îmbătrâni mult mai repede.

Efectele consumului de alcool asupra tenului

Un pahar de băutură alcoolică funcționează ca un stimulent instantaneu şi-ţi schimbă starea în bine. De aceea, mulţi consumă alcool fără să se gândească prea mult la efectele asupra sănătății, cu atât mai puţin asupra pielii. Oricât de puţin ai bea, sporeşti deshidratarea corpului, ceea ce îți afectează şi pielea. Aceasta pierde lichide și substanțe nutritive care sunt vitale pentru o piele cu aspect sănătos.

Pe măsură ce se deschidratează, pielea riscă să se rideze mai mult. Un consum de alcool frecvent poate face pielea ternă şi lipsită de fermitate. Dermatologul american Brendan Camp din New York accentuează ideea evitării consumului de băuturi alcoolice pe motiv că ar putea accentua liniile fine, ceea ce te face să arăți mai în vârstă.

Vezi şi: Ai voie să consumi alcool dacă alăptezi? Ce se întâmplă cu bebeluşul?

Aşa reduci impactul negativ al alcoolului asupra pielii!

Cel mai bun lucru pe care îl poţi face pentru a-ţi menţine pielea frumoasă este să elimini alcoolul. Dacă vrei să consumi la ocazii băuturi care conţin alcool, atunci aplică metode poate atenua efectele negative.

Dermatologul american Amy Spizuoco recomandă ca, după fiecare pahar de alcool să bei un pahar cu apă astfel încât celulele deshidratate să se refacă. „Această metodă poate minimiza efectele nocive ale alcoolului asupra pielii prin hidratarea țesuturilor și a pielii”, a spus medicul pentru publicaţia „GQ”, potrivit Thelist.com.

Citeste şi: Cum afectează alcoolul dantura. Stomatolog Sorina Stroe: „Este important, dacă ne dorim să consumăm alcool, să bem şi apă‟

O altă modalitate de a reduce efectele nocive ale alcoolului este să mănânci ceva înainte de a bea sau să bei în timpul mesei.

FOTO: Pixabay



Recente

cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg