De ce este necesară pauza de la manichiura cu ojă semipermanentă sau gel

Dacă oja semipermanentă (sau manichiura cu gel) face parte din rutina ta de îngrijire, pentru sănătatea și aspectul unghiilor tale, experții îți recomandă să faci, din când în când, pauze între ședințele de la salonul de înfrumusețare.  

image

Fiecare femeie își dorește să aibă o manichiură impecabilă, iar oja semipermanentă și cea cu gel rămân soluțiile potrivite pentru a avea unghii perfecte, pe o perioadă lungă de timp.

Citește și: Diferența între oja semipermanentă și manichiura cu gel 

Însă, dacă ești preocupată de sănătatea unghiilor tale, potrivit „Best Life”, experții de la Asociația Academiei Americane de Dermatologie îți recomandă să faci pauze de 1-2 săptămâni între ședințele de la salonul de înfrumusețare. „Încercați să nu purtați ojă pentru una sau două săptămâni. Pauza le permite unghiilor să se repare”, au spus specialiștii, care adaugă că, între ședințele de manichiură, este necesar să se aplice pe unghii și pe cuticule un produs hidratant pentru regenerare. 

Citește și: Obiceiurile banale care îți pot distruge manichiura și sănătatea unghiilor 

De ce este necesară pauza între ședințele de la salon 

Este bine să faci pauză între ședințele de la salonul de înfrumusețare și pentru a preveni decolorarea unghiilor, care poate fi cauzată de substanțele chimice din compoziția lacului de unghii. De asemenea, lacul nu permite unghiei să respire și devine mediul perfect pentru creșterea ciupercilor. 

Unghiile fragile și deteriorate sunt, totodată, frecvente în rândul persoanelor care obișnuiesc să își facă o astfel de manichiură. „Apar daune din cauza expunerii frecvente la acetonă care usucă și deshidratează unghia, cuticula și pielea din jur”, a spus dermatologul Dana Stern, pentru „Best Life”. De asemenea, deteriorarea unghiilor poate fi cauzată și de expunerea la substanțele chimice și dure din compoziția ojei folosite. 

Lămpile cu ultraviolete sunt periculoase

Potrivit unui studiu, publicat în „Nature Communications”, lampa cu ultaviolete (UV) favorizează apariția cancerului de piele, iar expunerea la radiațiile UV în fiecare lună pentru întreținerea manichiurii cu gel (sau cu ojă semipermanentă) poate crește riscul de melanom. Pe lângă pauzele de la salon, preventiv, dermarologul Dana Stern îți recomandă să aplici protecție solară pe mâini cu 30 de minute înainte de ședința de manichiură sau să folosești mănuși speciale.  

Sursă foto: Shutterstock  Recente

Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele foto  Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion sursa  Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg
Supa de linte Sursa foto shutterstock 309501530 jpg
Ce sa nu faci cand ai buzele crapate Sursa foto shutterstock 1846727497 jpg
manichiura 3D 2023 shutterstock 1720295548 jpg
canapea si flori shutterstock 204510988 jpg
cadouri de casa noua shutterstock 755663365 jpg
Mituri despre igiena feminina Sursa foto shutterstock 1254137329 jpg
Mancare fructe bautura jpg
Curatenia d eprimavara Sfaturi utile 624621179 jpg