Motivul pentru care retinolul ar putea rida mai mult tenul

Cauţi cele mai bune produse de îngrijire a pielii pentru a o menține în formă pe măsură ce anii trec? Este probabil fi aflat de un ser sau o cremă pe bază de retinol care promite să ajute în combaterea efectelor îmbătrânirii.

image

Retinolul este unul dintre cele mai populare ingrediente din produsele special create pentru îngrijirea pieli. Poate fi găsit într-o varietate de produse datorită efectelor benefice ale utilizării sale. Potrvit Healthline.com, crește producția de colagen și elastină, cu efecte pozitive precum reducerea ridurilor. De asemenea, oferă pielii un aspect întinerit, de aceea a devnit popular printre multe persoane de peste 30-35 de ani. Totuşi, ca în cazul multor produse, şi acelea care conţin retinol au şi efecte secundare nedorite.

Ce efecte secundare pot da produsele cu retinol şi pe cine ar putea afecta mai mult?

După primele aplicări, produsul cu retinolul poate duce la schimbarea culorii pielii, dar şi la alte probleme. Potrivit One Skin, te poţi confrunta cu iritaţii, piele uscată, roșeață, inflamaţii, sensibilitate la soare, arsuri. Riscul de apariţie a acestor neplăceri poate fi mai mare dacă ai un tip de piele sensibil. Mai mult decât atât, este posibil ca retinolul să evidenţieze ridurile.

Unii dermatologi recomandă tratamente cu retinol pentru problemele de piele, însă, în unele cazuri, acestea pot face ridurile să arate mai rău. Conform medicului american Charles Bollmann, specialist în îngrijirea pielii şi proprietar al companiei Bare Skin Care, retinolul poate evidenţia ridurile, dar este un efect temporar. Există câteva motive pentru care se întâmplă acest lucru.

Te-ar mai putea interesa: Ce este retinolul și cum îl folosești corect

În cazul în care nu ai mai folosit niciodată retinol, acesta îţi poate usca inițial pielea. Această lipsă de hidratare poate face ca ridurile să devină mai vizibile. Totuşi, după o utilizare constantă, zi de zi, pielea se va obișnui cu produsul și ridurile vor fi estompate.

Vezi și: Află totul despre ingredientele-minune care distrug acneea!

Excesul de creme cu retinol poate subţia pielea

Cum retinolul este un exfoliant, dacă este folosit în cantitate mare şi mai des, poate provoca subțirea pielii, după cum atrage atenţia medicul Devika Icecreamwala, conform InStyle. Şi această subțiere a epidermei intensifică aspectul ridat al tenului. Pielea devine mai sensibilă la soare, iar utilizarea produselor greșite poate contribui, de asemenea, la apariția ridurilor în timpul utilizării retinolului. Uite cum poţi evita efectele nedorite ale retinolului pentru a te bucura de ce îţi poate oferi mai bun pentru tenul tău!

Atunci când utilizezi un produs cu retinol pentru prima dată, cere sfatul unui dermatolog pentru a ştii doza zilnică potrivită pielii tale. Medicul David Colbert, co-fondator al New York Dermatology Group mai sfătuieşte pe cei care doresc să apeleze la retinol pentru un aspect mai tânăr al tenului să nu-şi expună pielea la prea mult retinol. În caz contrar, efectele pot fi opuse celor dorite.

FOTO: Shutterstock



Recente

faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg
Gogosele cu frisca  Sursa foto shutterstock 1889970016 jpg
Paste Fettucine Alfredo  Sursa foto shutterstock 2202348275 jpg