Neurochirurgul Leon Dănăilă ne spune secretul longevității creierului

După 60 de cărți și tratate medicale publicate și 40.000 de operații realizate, neurochirurgul de 90 de ani, Leon Dănăilă, a scos pe piață un volum special – primul care se adresează cititorului de rând, nu specialiștilor. Ce mesaj important dorește să ne transmită?

image

Acad. Prof. Dr. Leon Dănăilă și-a dedicat viața medicinei și a făcut sacrificii majore pentru a-și putea practica meseria. A fost nevoit să-și vândă apartamentul, în 2015, ca să-și poată continua cercetarea și să-și publice lucrările. Tratatul „Functional neuroanatomy of the brain” care are peste 2.000 de pagini, împărțite în 3 volume, a apărut pe rafturile librăriilor tocmai datorită muncii sale susținute, dar și a sacrificiului financiar considerabil.

Un adevărat geniu al secolului al XXI-lea în neurochirurgie, Acad. Prof. Dr. Leon Dănăilă a publicat acum, la editura Bookzone, „Neuroplasticitatea: Secretul longevității creierului”, o carte care ne explică tuturor experiența sa, acumulată în peste 60 de ani de neurochirurgie: „Cartea este o invitație la cunoaștere, la înțelegerea potențialului extraordinar al propriului creier și la descoperirea căilor prin care putem prelungi sănătatea și agilitatea acestuia. Pentru că fiecare dintre noi are puterea de a-și modela creierul și destinul prin alegerile pe care le face în fiecare zi. Mă simt profund onorat că prin intermediul ei pot atinge acum inimile și mințile a cât mai mulți români și sunt plin de speranță că va fi benefică tuturor celor care se decid să o citească.”

Un exemplu de integritate și dedicație, marele savant își continuă cu aceeași pasiune și-n ziua de azi activitatea publicistică și munca de cercetare. Și totul se petrece în biroul său, dincolo de ușa pe care stă inscripționată de decenii aceeași frază de-un altruism înduioșător: „Dr. Leon Dănăilă – consultații gratuite”.

Acad. Prof. Dr. Leon Dănăilă a devenit medic specialist neurochirurg în 1966, iar, în 1972, doctor în medicină. În 1981, a înființat Secția VII de Neurochirurgie Vasculară și Microneurochirurgie, singura din țară și la acest moment. Tot atunci a introdus (în premieră în România!) în sala de operații microscopul operator.

image

Domnul Dănăilă este singurul neurochirurg din țară care a operat anevrismele sistemului arterial vertebro-bazilar, are zeci de pionierate în neurochirurgie la nivel național și internațional și deține 18 brevete de inventator și 10 de inovator. În 2011, a descoperit o nouă celulă foarte importantă în creier.

Toate aceste realizări uluitoare ale sale ne îndeamnă să vrem să descoprim cum putem trăi mai mult și mai bine, cu mintea limpede și perfect funcțională și la vârste înaintate. Se pare că Leon Dănăilă ne pune pe tavă exact această informație de preț în noua sa carte „Neuroplasticitatea: Secretul longevității creierului”.

foto - Facebook Leon Dănăilă Pagina Oficială



Recente

femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg