Nu e ciocolată, dar activează hormonul fericirii şi-ţi dă o stare bună

O dietă echilibrată îţi oferă toate elementele nutritive de care ai nevoie: mineralele și vitaminele. Toate acestea te ajută fi sănătos şi activ. Datorită conținutului său ridicat de vitamina C, acest aliment îţi influențează direct starea de spirit și bunăstarea mentală.

image

O alimentaţie diversificată nu este doar cheia pentru o imunitate bună şi un sistem cardiovascular sănătos, ci îţi poate influența funcțiile cognitive și starea de spirit. Serotonina este cunoscută ca „hormonul fericirii” și joacă un rol crucial în reglarea stării de spirit, a somnului și a apetitului. O poţi procura din ciocolata amăruie, deoarece este bogată în triptofan, un aminoacid precursor al acestui hormon. Ciocolata nu este singurul aliment capabil să producă acest hormon special. Poate fi produs și de un fruct originar din China, care nu ar trebui să lipsească din dietă.

Fructul care îţi schimbă în bine starea de spirit în patru zile

Kiwi este fructul care se remarcă prin conținutul ridicat de vitamina C. Acesta este un antioxidant important pentru funcțiile creierului și sănătatea mintală, motiv pentru care contribuie semnificativ la bunăstarea fizică și emoțională. Studii recente efectuate la Universitatea Cambridge arată că un consum regulat de kiwi poate îmbunătăți starea de spirit în doar patru zile.

Acest fruct acrişor este şi o sursă excelentă de alți elemente nutritive esențiale, cum ar fi potasiul, vitaminele E și K, acidul folic și fibrele. De asemenea, conține fibre probiotice, care ajută la hrănirea bacteriilor benefice din intestine şi care pot îmbunătăți comunicarea dintre intestin și creier.

Vezi și: Vrei să fii fericită? Fă acest mic lucru în fiecare zi!

Cum să-l incluzi în dietă

Alimente chiar pot să-ţi îmbunătățească starea de spirit. Un efect benefic îl au şi obiceiurile sănătoase, cum ar fi activitatea fizică regulată și tehnicile de gestionare a stresului.

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Otago din Noua Zeelandă a demonstrat că persoanele care mănâncă doi kiwi pe zi timp de două săptămâni şi-au sporit semnificativ vitalitatea și starea de spirit în comparație cu acelea care nu l-au consumat sau au luat suplimente de vitamina C.

Te-ar mai putea interesa: Vrei să atingi mai ușor fericirea? Află mai multe despre mindfulness!

O alimentație sănătoasă și un stil de viață activ sunt esențiale pentru menținerea unei bune dispoziții. Pentru a profita de tot ce are mai bun acest fruct, ai putea să-l consumi proaspăt, congelat sau în diverse reţete. Kiwi este delicios și răcoritor. Poate fi luat la gustări, în salate sau cu cereale. Poate fi adăugat în smoothie-uri, shake-uri sau deserturi. Sunt multe rețete delicioase care includ kiwi, plăcinte, prăjituri, brioșe.

FOTO: Shutterstock



Recente

Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg