Banii ne aduc fericirea? Ce înseamnă cele mai cunoscute citate și zicale despre bogație

Cei mai mulți dintre noi am fost crescuți cu vorbe de genul „Banii nu sunt totul pe lume!”. De ce ni se spunea asta - pentru că oricum nu existau prea mulți atunci sau pentru că există alte lucruri mai importante în viață decât bogăția?

image

A fi bogat nu te va face fericit cu adevărat. Oricât de satisfăcător ar putea părea să ai un cont de invidiat în bancă, banii nu pot cumpăra mulțumirea sufletească. Ceea ce îţi poate aduce o avere generațională este, de fapt, eliberarea timpului ocupat cu tot ceea ce nu-ţi face plăcere. Numai timpul petrecut cu activităţi care îţi plac poate fi valoros şi pentru suflet, deci satisfăcător. Iată câteva dintre zicalele şi citatele care susţin că banii nu pot aduce împlinirea!

Nu poţi cumpăra fericirea

Zicala „Banii nu aduc fericirea‟ există de secole în diverse culturi și religii exprimând ideea că banii nu pot cumpăra adevărata mulțumire interioară și bucurie. Oamenii spun că a avea o mulțime de bani nu se traduce automat în adevărata fericire și că a avea o viață plină de sens și relații semnificative este mai important. Cum se simte cineva despre această afirmație depinde de obicei de experiențele personale, dar este general acceptat că banii nu pot cumpăra adevărata fericire.

Paradoxal, banii nu înseamnă bogăţie

Muzicianul jamaican Bob Marley (Robert Nesta Marley) a lăsat lumii câteva citate înţelepte legate de faptul că banii în exces nu înseamnă, de fapt, bogăţie sufletească sau bucurie reală. „Unii oameni sunt atât de săraci, încât tot ce au sunt banii‟ este una dintre acestea. „Banii sunt nişte numere, iar numerele sunt infinite, nu se termină niciodată. Dacă ai avea nevoie de bani ca să fii fericit ar însemna să cauţi la nesfârşit‟, a mai spus faimosul cantautor reggae.

Sunt ochiul necuratului

O altă zicală cunoscută despre bani este „Banii sunt ochiul dracului‟. Aşa sunt consideraţi în cultura populară pentru că pot atrage răul prin fuga continuă după ei, zbaterea pentru a-i obţine cât mai rapid şi prin modul în care pot fi folosiţi, provocând altora rău.

„A lua la bani mărunţi‟

Expresia „A lua la bani mărunţi‟ presupune a cere socoteală cuiva ori a-l verifica în amănunt, dar poate demonstra şi atenţia exagerată la detalii sau spiritul critic exacerbat. Pentru a verifica pe cineva la sânge, este nevoie să observi orice detaliu, precum monedele cu valoare mică, deci a vedea mai ales părţile negative a altuia, uitând de cele proprii, un fel de a vedea paiul din ochiul altuia, dar nu şi bârna din ochiul tău.

Stimulează iubirea de sine şi zgârcenia

Despre cei care ţin de bani se mai spune că ar „strânge bani la ciorap‟, pentru că îi ascund şi nu le dau valoarea pe care o au cu adevărat, aceea de unealtă spre facere de bine, dacă sunt donaţi sau cheltuiţi cu folos. Expresia semnifică zgârcenia şi egoismul celor care pun ban pe ban fără a se gândi şi la cei care nu au din motive care nu ţin de ei.

foto - Shutterstock



Recente

Rugaciune jpg
Somatizarea emotiilor jpg
cristaloterapie jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg