Obiceiuri de igienă pe care le credeai sănătoase şi nu sunt

Încerci să ai obiceiuri sănătoase pentru a te menţine în formă? Ai grijă să nu exagerezi cu anumite practici care pot avea exact efectul opus celui dorit!

image

Obişnuieşti să faci duș zilnic şi procedez la fel cu părul, însă tot ai probleme cu pielea sau scalpul deshidratat. Este posibil ca obiceiurile tale de igienă să nu fie corecte, chiar dacă le aplici cu seriozitate şi rigurozitate. S-ar putea să treci cu vederea anumite aspecte care au un impact semnificativ asupra sănătății tale pe termen lung.

Iei telefonul cu tine la toaletă

Este tentat să iei telefonul la toaletă și să navighezi pe rețelele de socializare? Nu trebuie să uiţi că telefoanele mobile preiau o mulțime de microbi, pe care ulterior îi vei aduce în alte zone, cum ar fi tenul.

Folosești adesea beţişoare de urechi

Îndepărtarea excesului de cerumen poate părea o idee bună, dar îţi poate face mai mult rău decât bine. Creează alte probleme atunci când cerumenul este împins în interioul canalului urechii. Acest lucru ar putea provoca leziuni la nivelul timpanului sau a canalului auditiv şi le-ar putea deteriora permanent.

Îți speli părul zilnic

Spălarea părului în fiecare zi ar putea părea sănătoasă, dar scalpul produce uleiuri naturale importante pentru un păr sănătos și strălucitor. Când te șamponezi, îndepărtezi atât murdăria, cât și excesul de sebum de pe scalp. Dacă faci asta prea des, părul poate să devină uscat și tern.

Vezi și: Obiceiuri sănătoase pe care le-am înțeles greșit

Faci dușuri lungi

Prelungirea dușurilor fierbinți are efecte negative pe termen lung, cum ar fi uscarea pielii și pierderea uleiurilor naturale. Apa fierbinte ar putea provoca chiar și o scădere a tensiunii arteriale, deoarece dilată vasele de sânge periferice. Prin urmare, este mai sănătos să reduci timpul petrecut la duş.

Aplici cremă hidratantă în exces

Hidratarea pielii este importantă, însă exagerarea are efect invers şi o usucă mai mult. Hidratarea intensă poate înfunda şi porii. Favorizează și apariţia punctelor negre. Foloseşte loţiune de corp la fiecare două zile, astfel încât să poţi păstra uleiurile naturale ale pielii.

Citește și: Obiceiurile pe care le au oamenii longevivi. Consumul de ciocolată, printre ele

Iei prea des apă de gură

Este utilă în anumite situaţii, dar apa de gură nu trebuie folosită în fiecare zi. Poate fi prea dură pentru unii. Cea pe bază de alcool tinde să deshidrateze gura. Este mai bine să o iei cu moderație.

FOTO: Shutterstock