Obținerea unui bărbierit bun cu un aparat de ras electric

Folosiți un aparat de ras electric? Tehnica unui bărbierit bun depinde de tipul de aparat de ras și de caracteristicile acestuia.

image

Dacă doriți să obțineți un bărbierit bun, care să vă lase pielea netedă, fără disconfort sau iritații, vă încurajăm să urmați recomandările noastre.

Optarea pentru un sistem de bărbierit sau altul este o alegere foarte personală. Unele persoane preferă aparatul de ras manual tradițional, produse care au fost mult îmbunătățite cu ajutorul sistemelor cu mai multe lame, în timp ce alții preferă aparatul de ras electric, care este mai rapid și fără riscul de tăieturi.

Două tehnici de bărbierit

Dacă ești un fan al aparatelor de ras electrice și vrei să te bărbierești perfect, trebuie să știi că tehnica de folosit este diferită în funcție de tipul de aparat: cu lame rotative sau cu folie oscilantă. Iar pentru a obține cel mai bun bărbierit posibil și pentru a evita iritarea pielii, vei avea nevoie de puțină practică.

Bărbieritul cu un aparat de ras cu lame rotative

Aceste aparate se descurcă mai bine cu părul lung decât lamelele, dar dacă aveți o barbă de câteva zile și pentru a evita posibilele fire „smulse”, este mai bine să folosiți mai întâi un aparat de tuns barba. În funcție de caracteristicile aparatului, puteți să vă bărbieriți fie în uscat, fie să folosiți gel sau spumă. Urmați această procedură:

- Mișcați aparatul într-o mișcare circulară, de preferință în direcția opusă creșterii părului.

- Nu trebuie să aplicați multă presiune, ci doar să îl mențineți în contact continuu cu pielea, fără să apăsați. Acest lucru va evita iritațiile, mai ales dacă aveți pielea sensibilă.

- Când ați terminat, deschideți capul de ras și curățați firele de păr și lamele, lăsând aparatul de ras gata pentru următorul bărbierit.

Bărbieritul cu un aparat de ras cu vibrații

Aceste aparate funcționează cel mai bine cu bărbile scurte, așa că este foarte recomandat, chiar mai mult decât în cazul aparatelor de ras rotative, să vă tundeți barba înainte de a începe. În acest caz, există și aparate care permit utilizarea de gel sau spumă. Tehnica cu aceste aparate este următoarea:

- Faceți mișcări scurte în linie dreaptă în direcția opusă liniei părului.

- Forma capului de bărbierit și amplasarea lamelor înseamnă că, pentru un bărbierit eficient, aparatul de ras trebuie să fie în contact continuu cu pielea la un unghi de 90 de grade față de față. Trebuie să adaptați presiunea la tipul de piele și la densitatea bărbii, dar nu trebuie să simțiți niciun disconfort.

- Cu aceste aparate de ras, majoritatea firelor de păr cad direct, dar pentru a prelungi durata de viață a aparatului de ras, nu uitați să îl curățați după bărbierit.

Spuma de ras sau gelul de ras, produse complementare

Spumele și gelurile de bărbierit sunt adesea folosite în combinație cu aparatele de ras manuale, dar unele aparate de ras electrice funcționează, de asemenea, în combinație cu aceste produse de bărbierit.

Spuma de ras are rolul de a îndepărta pelicula grasă care învelește și protejează părul: părul este umezit și devine mai moale, astfel încât lama îl poate tăia cu ușurință. De asemenea, servește ca lubrifiant între lamă și piele pentru a preveni tăieturile.

Cum folosiți spuma de ras sau gelul de ras?

Mai întâi spălați-vă fața cu apă, apoi aplicați spuma sau gelul cu mișcări circulare, fie cu mâinile, fie cu un pămătuf de bărbierit. Pe piele va apărea rapid un strat de spumă. După aceea, treceți cu grijă lama de ras pe piele și apoi clătiți cu multă apă.

Ce ingrediente conțin?

Formulele sunt soluții apoase cu emolienți și emulgatori (acizi grași precum acidul stearic, acidul palmitic sau alți acizi grași din nuca de cocos), umectanți (glicerină și sorbitol). Pentru ca spuma să iasă sub presiune, se folosesc gaze propulsoare (de exemplu, propan sau izobutan) pentru a propulsa spuma. De asemenea, se folosesc în mod obișnuit conservanți și parfumuri.

Alți aditivi care sunt incluși, mai ales ca mențiuni publicitare, pot fi extractul de alge, alantoina, aloe vera, extractul de mușețel (bisabolol), vitaminele B, E sau D-panthenol, un ingredient care se presupune că are un efect calmant sau liniștitor asupra pielii.

Ce conține aftershave-ul?

Un alt produs clasic este aftershave-ul, o loțiune după bărbierit care conține de obicei alcool etilic și care conține și un agent hidratant. Este destul de obișnuit să se adauge ingrediente răcoritoare, cum ar fi mentolul, un emolient sau uleiuri, precum și parfum și apă. Pentru pielea mai sensibilă, care nu tolerează acțiunea agresivă a alcoolului, au fost dezvoltate loțiuni sau balsamuri care nu conțin alcool și sunt mai uleioase. Există, de asemenea, texturi de tip gel.

Dacă pielea dumneavoastră este foarte iritată după bărbierit, cel mai bine este să evitați produsele care conțin alcool. Uleiurile esențiale sau parfumurile pot conține, de asemenea, componente alergenice și trebuie evitate.