Remedii naturale pentru durerea de picioare

1 76604 original jpg jpeg

Durerea de picioare apare din mai multe motive. Poate fi din cauza mişcărilor repetitive, a deficitului de calciu sau a unei perechi de pantofi incomode. Indiferent de motiv, dacă te dor picioarele când ajungi acasă, poţi apela la remedii naturale, în locul medicamentelor analgezice.

Iată cum poţi combate durerea de picioare natural:

Masaj

După o zi obositoare, în general, ne confruntăm cu durere de picioare. Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să masăm tălpile. Foloseşte-te de degete pentru a elibera tensiunea acumulată în muşchii călcâiului şi a gambelor. Porneşte masajul de la gambă şi coboară în jos până la călcâi. Repetă mişcările 5-10 minute.

Tratament cu apă caldă şi apă rece

Dacă durerea nu trece, poţi încerca tratamentul cu apă caldă şi rece. Pune într-un vas apă fierbinte şi în altul apă rece. Ţine călcâiul în apa rece 10 secunde, apoi mută-l în apa fierbinte. La fel faci şi cu celălalt picior. Repetă de 10 ori.

Gheaţă

Pune câteva cuburi de gheaţă într-un prosop, pe care-l legi. Masează cu el pe suprafaţa piciorului, eliberând tensiunea. Repetă mişcările 5 minute.

Odihneşte-te

După baie, întinde-te pe spate şi încearcă să adormi. În acest timp, muşchii corpului se vor relaxa, iar durerea va dispărea.

Întinderi

Aşază-te pat, ridică piciorul şi începe să roteşti laba piciorului. Repetă acest mic exerciţiu de 10 ori şi vezi dacă există vreo îmbunătăţire.

Masează cu uleiuri esenţiale

Mai multe uleiuri esenţiale pot accelera recuperarea. Utilizează ulei de mentă, ulei de rozmarin sau ulei de eucalipt pentru masaj. Amestecă uleiul ales cu un ulei de nucă de cocos sau orice alt ulei esenţial, după care începe să masezi picioarele.

Consultă un medic

Dacă niciuna dintre sfaturile de mai sus nu combat durerea, este mai bine să consulţi un medic, deoarece ar putea fi ceva grav.

Credit foto: www.boldsky.com