Remediu natural pentru reglarea glicemiei

1 65762 original jpg jpeg

Diabetul este o boală metabolică care produce un nivel ridicat de zahăr în sânge, fie din cauza producţiei de insulină insuficientă sau pentru că organismul nu răspunde corect la acea cantitate de insulină.

În plus,stilul de viaţă sedentar şi regimul alimentar sărac sunt cauzele majore ale acestei probleme de sănătate care s-a răspândit în întreaga lume în ultimele decenii. Conform mai multor studii,există mai mult de 382 de milioane de persoane care suferă de diabet zaharat,iar acest număr este în creştere.Această problemă de sănătate poate fi controlată,dar este important să se urmeze un tratament,deoarece va trebui să elimini complet toate tipurile de produse zaharoase care îţi pot agrava starea de sănătate. Tratamentul pentru diabetul zaharat ar trebui să fie adaptat pentru fiecare pacient şi întreţinut în mod regulat pentru a se asigura că nivelul zahărului din sânge rămâne stabil. În timp ce vei avea nevoie de tratamente medicale şi de monitorizare,poţi încerca unele remedii acasă,care ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Iată cum reglezi nivelul zahărului din sânge cu doar două ingrediente:

Acest remediu natural pentru diabet este preparat din două ingrediente pe care le ai acasă:scorţişoarăşi cuişoare. Ambele s-au dovedit a avea rezultate pozitive pentru persoanele care suferă de diabet zaharat tip II.

1. Scorţişoara reglează nivelul zahărului din sânge

Un studiu recent a arătat că scorţişoara poate ajuta persoanele care suferă de diabet zaharat de tip 2. Participanţii la studiu au consumat scorţişoară în mod regulat şi s-a constatat că,atât zahărul din sânge,cât şi nivelul de colesterol au fost reduse. Aşadar,scorţişoara îmbunătăţeşte capacitatea organismului de a regla zahărul din sânge şi creşte eficienţa insulinei. Consumul regulat de scorţişoară activează enzimele esenţiale care stimulează receptorii celulari pentru a răspunde mai eficient la producţia de insulină.

2. Cuişoarele reglează nivelul zahărului din sânge

Acestea sunt un condiment popular în întreaga lume datorită aromei ispititoare şi a gustului delicios pe care îl dau mâncării. Dar sunt mult mai mult decât un condiment:cuişoarele au proprietăţi medicinale,printre care şi capacitatea de a reduce nivelul ridicat de zahăr din sânge. Acest condiment este bogat în antioxidanţi,în plus conţine beta-caroten,vitamina E,seleniu,fibre,fitosteroli şi diverse minerale esenţiale.

Iată cum reglementezi glicemia cu ajutorul acestui remediu natural: Ingrediente

-4 beţişoare de scorţişoară

-60 de grame de cuişoare

-1 litru de apă

Mod de preparare

Amestecă toate ingredientele într-un castron şi păstraţi-l în frigider 4-5 zile. După acest timp,strecoară lichidul şi bea câte o jumătate de cană în fiecare zi.

Efecte secundare

Reţine că nu toate persoanele ar trebui să urmeze acest tratament,deoarece pentru unii ar putea avea efecte secundare adverse. Dacă suferi de diabet zaharat şi vrei să încerci acest remediu,trebuie să ştii următoarele:

-scorţişoara poate agrava probleme hepatice existente;

-acest remediu poate reduce semnificativ nivelul de

din sânge,astfel încât trebuie să iei măsuri suplimentare de precauţie,dacă deja urmezi un tratament medicamentos;

-unele soiuri de scorţişoară conţin un compus care poate reduce capacitatea organismului de a forma cheaguri de sânge. Este important să cumperi scorţişoară de la o sursă de încredere pentru a asigura o calitate ridicată;

-dacă eşti diagnosticată cu diabet zaharat,consultă medicul înainte de a urma acest remediu natural: