Schimbarea rutinei de îngrijire în funcție de sezon: top 5 sfaturi pentru o piele frumoasă în sezonul rece

Ploaie, vânt și temperaturi scăzute. Sezonul rece ne întâmpină cu o vreme nu tocmai prietenoasă, mai ales cu pielea noastră.

image

Condițiile meteo neprielnice ne afectează tenul și ne predispun la apariția dermatitelor, iar umiditatea scăzută din casă favorizează uscarea pielii. De aceea, este important să adaptăm rutina de îngrijire la fiecare sezon, dacă ne dorim o piele frumoasă.

Pe măsură ce vremea devine din ce în ce mai rece, filagrina, una dintre cele mai importante proteine ale pielii noastre, care are rolul de a menține hidratarea și de a o proteja prin echilibrarea pH-ului, scade considerabil. Totodată, vârsta sau modificările hormonale își spun cuvântul și agravează afecțiunile pielii pentru multe persoane care suferă de acestea. Iată ce schimbări ar trebui să faci în rutina de îngrijire, pentru un o piele frumoasă în sezonul rece:

Hidratează intens

Factorii de mediu ne afectează pielea și o predispun la deshidratare, chiar și atunci când petrecem mult timp în casă. De aceea, este esențial ca în sezonul rece să pui accentul pe o hidratare intensă, mai ales dacă ai un ten uscat. Pe lângă aplicarea unui serum potrivit nevoilor tale, asigură-te că folosești zilnic o crema hidratanta. Pentru o rutină corectă de la cap la coadă, folosește o cremă de zi și una de noapte. O dată pe săptămână, aplică și o masca pentru fata, care conține ingrediente active, puternic hidratante și acționează în profunzimea pielii. Nu uita: serumurile, cremele și măștile se folosesc pe un ten curățat în prealabil.

Folosește în continuare crema cu SPF

Chiar dacă soarele nu mai arde ca în zilele de vară, razele UV ne pot afecta pielea în continuare și ne predispun atât la îmbătrânire prematură. De aceea, este indicat ca, indiferent de sezon, să aplici pe piele o cremă cu SPF de minimum 30. Dacă obișnuiești să folosești serumuri sau produse cu retinol în compoziție, atunci crema cu factor de protecție solară este obligatorie.

Evită apa fierbinte

Îți place să faci dușuri cu apă fierbinte sau să te speli pe față cu apă cât mai caldă? Dacă îți dorești o piele frumoasă, evită pe cât posibil acest obicei nociv. În schimb, optează pentru dușurile călduțe sau chiar reci, cele din urmă având multiple beneficii pentru întregul organism. Apa fierbinte deshidratează pielea și te predispune la apariția eczemelor, de aceea este indicat să o eviți pe cât posibil.

Nu folosi săpunuri solide cu parfum

Săpunul solid agravează uscăciunea pielii, deoarece elimină uleiurile naturale de la suprafața ei și îi perturbă microbiomul. Indiferent dacă ai o piele uscată, normală sau sensibilă, cel mai sănătos este să utilizezi un gel sau o spumă de spălare din categoria dermatocosmeticelor, care conține ingrediente precum acidul hialuronic, ceramidele, untul de shea sau anumite uleiuri hidratante. În același timp, evită produsele cu parfum, deoarece acestea pot provoca iritații la nivelul pielii.

Reglează temperatura și umiditatea din casă

În sezonul rece, petrecem mai mult timp în interior, la birou sau în case. De aceea, este important să adaptăm și condițiile de mediu la vremea de afară, pentru a fi în echilibru perfect. Încearcă să menții temperatura din interior între 20 și 23 de grade, pentru ca umiditatea aerului să nu scadă din cauza centralei termice pornite. Totodată, folosește un umidificator pentru a te asigura că umiditatea aerului se menține între 30% și 50%. Altfel, mai devreme sau mai târziu, te vei confrunta cu o piele și o mucoasă nazală uscate, care te vor predispune la nas înfundat și dermatite.

Pe lângă toate acestea, este important să menții o dietă sănătoasă și să nu uiți să te hidratezi corespunzător, chiar dacă nu simți nevoia să bei apă. Elimină toți factorii ce îți pot irita pielea și optează pentru produsele hidratante și emoliente, care o vor proteja împotriva tuturor factorilor de mediu nocivi.

Sursa foto: Freepik



Recente

femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg