Ai rozacee? Evită cosmeticele cu aceste ingrediente!

Ten înroşit, inflamat? Poate fi ceea ce se numeşte rozacee. Este o afecţiune a pielii cu cauze genetice, influențată de bacterii, un sistem imunitar slăbit, dar şi de alegerea unor produse cosmetice nepotrivite.

image

Probabil că ai mai auzit termenul de rozacee și știi că este o afecțiune a pielii, dar este posibil să nu fii sigur exact ce înseamnă mai departe. Este o afecțiune care poate afecta oameni de toate vârstele, tipurile de piele și culorile pielii, inclusiv copii.

Femeile sunt mai predispuse decât bărbații, cu forme mai uşoare, care apar mai ales în perioadele de stres emoţional accentuat sau ca urmare a unei expuneri prelungite la soare. Pe de altă parte şi produsele de îngrijire a pielii folosite este posibil să favorizeze apariţia acestei afecţiuni. Uite ce ingrediente este indicat să nu conţină cosmeticele pe care le foloseşti adesea!

Ingredientele cosmetice cu efect inflamator

Mai multe produse de îngrijire a pielii pot duce la apariția rozaceei. Potrivit Healthline, în multe produse de îngrijire a pielii există substanţe care afectează pielea, mai ales dacă eşti predispus la rozacee.

Lista acestor include multe ingrediente populare considerate în mod normal benefice, precum acidul glicolic, lactic sau salicilic, peroxidul de benzoil, hamamelis și alcoolul. Mai mult, unele substanțe naturale folosite pentru exfolierea pielii pot inflama tenul. Şi produsele cu parfum pot afecta pielea sensibilă, predispusă la rozacee. Mentolul, camforul şi ele ingrediente de evitat.

Vezi și: Cum își menține Lady Gaga tenul tânăr și frumos la 37 de ani. „Mai puțină durere și stres‟

Aşa te confunţi mai rar sau deloc cu rozaceea!

Pentru a preveni apariţia erupțiilor pe piele, ai nevoie de o rutină de îngrijire a tenului care menține pielea moale și hidratată. Protejează bariera pielii, hidratează-ţi bine tenul şi redu stresul, consumul de alcool, expunerea prelungită la soare, mai ales la ore nepotrivite.

Te-ar mai putea interesa: Acid hialuronic sau ceramide? Care îţi hidratează tenul mai bine

De câte ori te confrunţi cu rozaceea, gândeşte-te ce anume ar fi putut s-o declanşeze. Ai putea ţine un jurnal în care notezi ce obiceiuri ai şi când apare rozaceea. Este posibil ca aşa să-ţi dai seama care sunt cauzele în cazul tău.

FOTO: Shutterstock



Recente

slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg