Ai rozacee? Evită cosmeticele cu aceste ingrediente!
Ten înroşit, inflamat? Poate fi ceea ce se numeşte rozacee. Este o afecţiune a pielii cu cauze genetice, influențată de bacterii, un sistem imunitar slăbit, dar şi de alegerea unor produse cosmetice nepotrivite.

Probabil că ai mai auzit termenul de rozacee și știi că este o afecțiune a pielii, dar este posibil să nu fii sigur exact ce înseamnă mai departe. Este o afecțiune care poate afecta oameni de toate vârstele, tipurile de piele și culorile pielii, inclusiv copii.
Femeile sunt mai predispuse decât bărbații, cu forme mai uşoare, care apar mai ales în perioadele de stres emoţional accentuat sau ca urmare a unei expuneri prelungite la soare. Pe de altă parte şi produsele de îngrijire a pielii folosite este posibil să favorizeze apariţia acestei afecţiuni. Uite ce ingrediente este indicat să nu conţină cosmeticele pe care le foloseşti adesea!
Ingredientele cosmetice cu efect inflamator
Mai multe produse de îngrijire a pielii pot duce la apariția rozaceei. Potrivit Healthline, în multe produse de îngrijire a pielii există substanţe care afectează pielea, mai ales dacă eşti predispus la rozacee.
Lista acestor include multe ingrediente populare considerate în mod normal benefice, precum acidul glicolic, lactic sau salicilic, peroxidul de benzoil, hamamelis și alcoolul. Mai mult, unele substanțe naturale folosite pentru exfolierea pielii pot inflama tenul. Şi produsele cu parfum pot afecta pielea sensibilă, predispusă la rozacee. Mentolul, camforul şi ele ingrediente de evitat.
Vezi și: Cum își menține Lady Gaga tenul tânăr și frumos la 37 de ani. „Mai puțină durere și stres‟
Aşa te confunţi mai rar sau deloc cu rozaceea!
Pentru a preveni apariţia erupțiilor pe piele, ai nevoie de o rutină de îngrijire a tenului care menține pielea moale și hidratată. Protejează bariera pielii, hidratează-ţi bine tenul şi redu stresul, consumul de alcool, expunerea prelungită la soare, mai ales la ore nepotrivite.
Te-ar mai putea interesa: Acid hialuronic sau ceramide? Care îţi hidratează tenul mai bine
De câte ori te confrunţi cu rozaceea, gândeşte-te ce anume ar fi putut s-o declanşeze. Ai putea ţine un jurnal în care notezi ce obiceiuri ai şi când apare rozaceea. Este posibil ca aşa să-ţi dai seama care sunt cauzele în cazul tău.
FOTO: Shutterstock