Secretul frumuseții lui Audrey Hepburn - acul de siguranță și penseta

Una dintre cele mai mari staruri de cinema din toate timpurile ne impresionează atât cu rolurile jucate de-a lungul carierei sale, cât și cu eleganța etalată pe marele ecran și frumusețea ei incontestabilă.

image

Vedeta din „Breakfast at Tiffany's”, „My Fair Lady” și „Roman Holiday” a devenit faimoasă în întreaga lume datorită celor 34 de producții în care a apărut, dar și pentru stilul său vestimentar clasic.

După cum spunea și L'Officiel, Audrey a fost cea care a făcut cunoscută rochia neagră marca Coco Chanel, care nu ar trebui să lipsească din garderoba niciuneia dintre noi. Este de folos să putem avea o astfel de piesă de rezistență sau măcar o copie a ținutei Chanel, pentru a face o impresie bună în diverse ocazii. Însă cum rămâne cu frumusețea evidentă a actriței? Cum reușea Hepburn să-și mențină prospețimea chipului și, mai ales, expresivitatea feței?

Odată ce privim imaginile cu Audrey Hepburn din tinerețe, nu putem să nu observăm privirea ei expresivă, ochii mari și pătrunzători și genele ei lungi și dese. Privirea ei ca de pisică – după cum susține Vogue – este una dintre cele mai emblematice imagini din Vechiul Hollywood. Cum reușea să obțină asemenea machiaj, care să devină definitoriu pentru legendara actriță? Ei bine, vedeta respecta, de fiecare dată, câteva trucuri eficiente.

Trucuri eficiente

Frumusețea lui Hepburn părea atât de naturală, încât nu ne-am fi gândit că necesita prea multă bătaie de cap. Dar ne-am înșelat! Actrița nu se trezea dimineața așa cum o vedeam și admiram noi prin filme, asta e clar!

Secretul privirii ei cuceritoare a fost dezvăluit chiar de fiul actriței, Sean Hepburn Ferrer, în cartea „Audrey Hepburn, An Elegant Spirit: A Son Remembers”. Se pare că Audrey reușea să obțină acele gene lungi și dese separând fiecare fir în parte. Întregul proces de separare a genelor starului hollywoodian era făcut, cu răbdare și minuțiozitate, de artistul ei de machiaj Alberto De Rossi.

image

De ce era necesară asemenea metodă care necesita mul timp și răbdare cu carul? Revista Marie Claire ne explică cum un biet ac de siguranță ajută la obținerea unor gene frumoase, neîncărcate de mascara. Și make-up artistul actriței mai avea un truc eficient la care apela atunci când îi crea look-ul nemuritor al vedetei.

Perseverență și perfecțiune

Audrey pretindea nimic altceva decât perfecțiune atât de la ea, cât și de la cei din jurul ei. Și, în ceea ce privea machiajul ei, avea aceeași pretenție – trebuia să iasă impecabil! Astfel, Alberto De Rossi folosea încă o ustensilă surprinzătoare pentru a separa genele clientei sale VIP – pensata! Și toată această muncă de Sisif – în care utiliza acul de siguranță și penseta care să separe fiecare fir – se făcea înainte de-a fi aplicat masacara. Vogue ne-a făcut cunoscut secretul lui Rossi, care, după cum vedem cu toții, are niște rezultate uimitoare.

Mascara trebuie aplicată pentru întări, lungi și înnegri genele și, în cazul lui Audrey Hepburn, i-a conturat cât mai bine și mai plăcut întreaga imagine. Privirea pătrunzătoare, cu gene lungi și dese, a vedetei din Vechiul Hollywood este și-n ziua de azi admirată și copiată de actrițele din generația actuală.