Sfaturi pentru ca rujul dvs să reziste mai mult timp

Marea greșeală când vine vorba de machiajul buzelor este, în principal, aceea de a nu le acorda importanța pe care o merită, crezând că este vorba doar de a aplica rujul și atât, fără a lua în considerare faptul că buzele bine realizate vor da o notă profesională, ca să nu spunem magică, rezultatului final al machiajului nostru, dincolo de fond de ten.

image

Cât de mult ne-ar plăcea ca rujul să reziste toată ziua în condiții perfecte, nu-i așa? Fără să se estompeze pe măsură ce trec orele sau să dispară atunci când beți și mâncați. Din fericire, există câteva trucuri pentru ca machiajul buzelor să reziste mult mai mult timp pentru un ruj de lungă durată, așa că rămâi pe fază!

Păstrați buzele hidratate și exfoliate

Este la fel pentru machiajul buzelor ca și pentru machiajul feței: dacă vreți ca un fond de ten să arate bine, trebuie să mențineți o rutină facială bună (pe lângă alegerea unui fond de ten de calitate). Este la fel și în cazul buzelor: trebuie să le păstrați în condiții optime dacă vreți ca rujul dvs să reziste ore întregi. Și să alegeți rujuri bune, precum rujuri Nyx.

Nu uitați să vă exfoliați o dată pe săptămână pentru a îndepărta pielea moartă și pentru a netezi suprafața. După aceea, hidratați-le cu un balsam bun care să le hrănească în profunzime. Și, bineînțeles, nu uitați să aplicați cacao în fiecare zi, mai ales noaptea și de fiecare dată când ieșiți afară. Acest lucru le va menține hidratate în fiecare zi și se va asigura că sunt în stare perfectă atunci când este timpul pentru machiaje.

Deși este necesar să vă hidratați bine buzele, trebuie să știți că înainte de a aplica machiajul trebuie să îndepărtați orice urmă de balsam cu unt de cacao cu ajutorul unui șervețel, de exemplu. Untul de cacao va face ca rujul să fie mai cremos și, prin urmare, mai puțin rezistent.

Folosiți un primer pentru buze

Primerii de buze sunt perfecți nu doar pentru un ruj de lungă durată, ci și pentru a hidrata buzele și a le îmbunătăți aspectul dacă nu sunt în stare perfectă. Am menționat mai devreme că trebuie să îndepărtați orice reziduu de balsam cu unt de cacao înainte de a aplica machiajul buzelor, motiv pentru care un primer de buze va fi foarte util pentru a menține buzele hidratate.

Acest tip de primer formează o peliculă pe buze care netezește ridurile și pliurile pentru o culoare mult mai uniformă, iar datorită consistenței sale, rujul aderă mult mai bine și rezistă la trecerea timpului.

Nu ratați creionul de buze

Dacă vă doriți machiaje de buze de lungă durată, nu poate lipsi un contur de buze. Acestea nu sunt utile doar pentru a obține un rezultat clar și definit, ci și pentru a prelungi durata de viață a rujului. Nu vă conturați doar buzele, ci umpleți-le și cu creion de buze din mai multe motive.

Pe de o parte, creionul de buze este mai uscat decât rujul și, prin urmare, aderă mai bine la buze, oferind culoare pentru mai mult timp. Pe de altă parte, veți crea două straturi de culoare: atunci când rujul începe să se estompeze, veți avea încă culoarea dedesubt a linerului. Este un must!

Folosiți rujuri Nyx cu finisaj mat

Rujurile mate vor rezista întotdeauna mai mult decât cele cremoase. Rujurile mate aderă mult mai bine și sunt mai uscate, ceea ce le face să reziste mult mai mult timp. Există o mulțime de mărci care vând rujuri mate, așa că nu vei avea nicio problemă în a găsi culoarea perfectă, de exemplu la rujuri Nyx.

Dacă totuși preferați să folosiți un ruj cremos, iată un sfat: aplicați un strat de ruj și ștergeți excesul cu un șervețel. Apoi, aplică puțină pudră liberă translucidă pe buze. Rujul dvs va fi acum mat.

Sau puteți opta pentru Top Coat Matte, care poate fi folosit pentru a transforma orice ruj lucios într-unul mat.

Folosiți fixator de buze sau top coat pentru buze

Trebuie să știți că există produse create special pentru a îmbunătăți durabilitatea rujului și care se aplică după ce v-ați machiat. Funcția fixatorilor de buze este de a sigila culoarea și de a prelungi durata de viață a rujului.

Pentru a crea buze mai pline, putem contura sau desena direct pe forma buzelor la un milimetru în afara marginii (foarte discret) și completa cu un ruj într-o nuanță foarte asemănătoare cu cea a linerului. Apoi adăugați un luciu de buze (impactul luminii asupra buzelor va da un efect optic de volum mai mare).

Puneți în practică toate aceste sfaturi și vei vedea cum, data viitoare când vă veți machia, rujul dvs va rezista mult mai multe ore. Acestea sunt trucuri ușoare care vă vor ajuta să obțineți un ruj de lungă durată.