Soluţii naturale împotriva insomniei

1 79338 original jpg jpeg

Insomnia este o tulburare de somn comună, care este caracterizată prin incapacitatea de a adormi. Rezultatele unor nopţi nedormite sunt: senzaţie permanentă de oboseală, dureri de cap, iritabilitate, depresie şi alte probleme de sănătate.

Se pare că există două tipuri de insomnii comune: acută şi cronică. Insomnia acută este scurtă şi este combătută fără tratament. În schimb, insomnia cronică persistă o perioadă mai lungă, şi este cauzată de adormitul la ore târzii din noapte sau de diverse afecţiuni.

Dacă şi tu te numeri printre persoanele care nu reuşesc să se odihnească pe timpul nopţii, iată câteva remedii eficiente:

Fă o baie cu apă caldă

Este recomandat ca duşul de seară să fie făcut cu două ore înainte de a te băga în pat. În plus, un studiu recent realizat spune că o femeie care suferă de insomnie trebuie să facă duş cu 90 de minute înainte de culcare. Apa caldă spre fierbinte relaxează întregul organism şi eliberează tensiunea acumulată în timpul zilei. Adaugă în apă câteva picături de ulei esenţial (muşeţel, rozmarin sau lavandă), care au efect relaxant.

Lapte cu miere

Un alt remediu excelent împotriva insomniei este laptele cald cu miere – relaxează mintea şi corpul. Conţine triptofan, un compus care induce starea de somnolenţă. Fierbe nişte lapte, toarnă-l într-o cană în care adaugi o lingură de miere şi puţină scorţişoară pudră, după care amestecă cu o lingură. Bea-l (cald) înainte de a te băga în pat.

Ceai de muşeţel

Ceaiul de muşeţel este cel mai cunoscut remediu împotriva insomniei. Aşadar, bucură-te de o ceaşcă de ceai de muşeţel seara – te relxează şi induce starea de somnolenţă. Prepară-l chiar înainte cu 30 de minute de a te băga în pat şi bea-l.

Banană

Banana este fructul care previne insomnia şi alte probleme relaţionate acesteia. Este sursă importantă de minerale ca fier, calciu şi potasiu, care îmbunătăţesc calitativ somnul. Mănâncă o banană seara. Sau îţi poţi prepara o salată de fructe în care adaugi felii de banană şi o lingură de miere.

Ceai verde

La fel ca ceaiul de muşeţel, ceaiul verde este foarte bun pentru persoanele care se confruntă cu insomnia. Acest ceai provoacă creşterea temperaturii corpului, inducând astfel starea de somnolenţă. Bea o ceaşcă de ceai verde înainte de culcare!