Sucurile care curăţă ficatul

1 75320 original jpg jpeg

Ficatul este organul care acumulează cele mai multe toxine, iar dacă funcţiile îi sunt afectate, pot fi dezvoltate grave probleme de sănătate. Pentru a le evita, este important să avem alimentaţia sănătoasă şi echilibrată, dar şi să bem sucuri din legume şi fructe, care au capacitatea de a-l curăţa.

Iată câteva reţete de sucuri naturale care curăţă ficatul:

Grepfruit, portocală şi lămâie

Datorită antioxidanţilor, fructele citrice sunt ideale pentru eliminarea toxinelor din organism. Sucul acestor trei fructe curăţă ficatul şi colonul, dar întăreşte şi sistemul imunitar.

Ai nevoie de:

- 2 portocale

- 1 lămâie

- 2 grepfruturi

- 1 lingură de ulei de măsline

Mod de preparare:

Descojeşte fructele şi scoate-le seminţele. Pune feliile şi uleiul de măsline în vasul blenderului, pe care apoi le procesezi. Poţi adăuga şi puţină apă sau gheaţă. Toarnă sucul într-un pahar şi bea-l. De preferat dimineaţa, pe stomacul gol, şi să fie proaspăt preparat. Dacă este mult prea acid pentru tine, adaugă în el legume verzi.

Portocală şi ghimbir

Acest suc conţine o cantitate mare de antioxidanţi, deoarece şi ghimbirul, şi portocala sunt surse. În plus, ghimbirul îmbunătăţeşte digestia şi are proprietăţi antiinflamatoare.

Ai nevoie de:

- 1 portocală mare

- 1 lingură de ghimbir proaspăt ras

Mod de preparare:

Curăţă de coajă portocalele şi scoate-le sâmburii. Pune-le în vasul blenderului împreună cu ghimbirul şi procesează-le cel puţin două minute. Este important să bei sucul 3 seri la rând. Dacă rezultatele nu apar în scurt timp, continuă să-l bei pe parcursul a 7 zile.

Lămâie şi sfeclă roşie

Sfecla roşie este bogată în antioxidanţi, vitamine, minerale şi betanină, substanţa care îi dă culoarea roşie. În plus, elementele care se găsesc în sfecla roşie elimină metalele grele din organism, prevenind astfel cancerul de ficat.

Ai nevoie de:

- 1 sfeclă roşie

- sucul de la 1-2 lămâi

Mod de preparare:

Spală şi curăţă sfecla roşie de coajă şi apoi tai-o cubuleţe. Taie lămâia pe jumătate şi stoarce sucul. Pune sfecla şi sucul de lămâie în vasul blenderului şi procesează-le câteva minute. Este recomandat ca băutura să fie consumată imediat, pentru a nu se pierde substanţele nutritive.

Credit foto:



Recente

shutterstock 383146987 jpg
Patrick Swayze  foto   Shutterstock jpg
Budinca de fasole verde  Sursa foto shutterstock 1245157390 jpg
roșcată  Shutterstock jpg
Aliment previne imbatranirea prematura  Sursa foto shutterstock 141481627 jpg
Placinta de branza de vaci  Sursa foto shutterstock 1323096947 jpg
cadouri de lux craciun jpg
shutterstock 2300611293 jpg
Tendinte in manichiura 2025  Sursa foto shutterstock 2558099953 jpg
shutterstock 2346313049 jpg
Cartofi crocanti  Sursa foto shutterstock 1913264548 jpg
Adolescent stand la birou 2278849883 jpg
okmagazine ro tv smart samsung  jpg
Strudel cu mere  Sursa foto shutterstock 739280095 jpg
ClickPentruFemei (2) (3) jpg
shutterstock 1754480510 jpg
Tocinei Sursa foto shutterstock 2161251405 jpg
Merita sa iei suplimente alimentare sau nu  Sursa foto shutterstock 2531363947 jpg
Placinta cu pere  Sursa foto shutterstock 695213329 jpg
shutterstock 447885067 jpg