Sucurile care curăţă ficatul
Ficatul este organul care acumulează cele mai multe toxine, iar dacă funcţiile îi sunt afectate, pot fi dezvoltate grave probleme de sănătate. Pentru a le evita, este important să avem alimentaţia sănătoasă şi echilibrată, dar şi să bem sucuri din legume şi fructe, care au capacitatea de a-l curăţa.
Iată câteva reţete de sucuri naturale care curăţă ficatul:
Grepfruit, portocală şi lămâie
Datorită antioxidanţilor, fructele citrice sunt ideale pentru eliminarea toxinelor din organism. Sucul acestor trei fructe curăţă ficatul şi colonul, dar întăreşte şi sistemul imunitar.
Ai nevoie de:
- 2 portocale
- 1 lămâie
- 2 grepfruturi
- 1 lingură de ulei de măsline
Mod de preparare:
Descojeşte fructele şi scoate-le seminţele. Pune feliile şi uleiul de măsline în vasul blenderului, pe care apoi le procesezi. Poţi adăuga şi puţină apă sau gheaţă. Toarnă sucul într-un pahar şi bea-l. De preferat dimineaţa, pe stomacul gol, şi să fie proaspăt preparat. Dacă este mult prea acid pentru tine, adaugă în el legume verzi.
Portocală şi ghimbir
Acest suc conţine o cantitate mare de antioxidanţi, deoarece şi ghimbirul, şi portocala sunt surse. În plus, ghimbirul îmbunătăţeşte digestia şi are proprietăţi antiinflamatoare.
Ai nevoie de:
- 1 portocală mare
- 1 lingură de ghimbir proaspăt ras
Mod de preparare:
Curăţă de coajă portocalele şi scoate-le sâmburii. Pune-le în vasul blenderului împreună cu ghimbirul şi procesează-le cel puţin două minute. Este important să bei sucul 3 seri la rând. Dacă rezultatele nu apar în scurt timp, continuă să-l bei pe parcursul a 7 zile.
Lămâie şi sfeclă roşie
Sfecla roşie este bogată în antioxidanţi, vitamine, minerale şi betanină, substanţa care îi dă culoarea roşie. În plus, elementele care se găsesc în sfecla roşie elimină metalele grele din organism, prevenind astfel cancerul de ficat.
Ai nevoie de:
- 1 sfeclă roşie
- sucul de la 1-2 lămâi
Mod de preparare:
Spală şi curăţă sfecla roşie de coajă şi apoi tai-o cubuleţe. Taie lămâia pe jumătate şi stoarce sucul. Pune sfecla şi sucul de lămâie în vasul blenderului şi procesează-le câteva minute. Este recomandat ca băutura să fie consumată imediat, pentru a nu se pierde substanţele nutritive.
Credit foto: