Te trezeşti tot mai greu? Uite 5 tehnici să fii matinal şi mai productiv în sezonul rece!

Poate fi o provocare să te ridici din pat dimineaţa. Nu este nimic mai tentant decât să opreşti alarma și să te cuibăreşti înapoi în pat. Cu toate acestea, există câteva schimbări pe care le poți face pentru a te mobiliza mai uşor dimineața devreme în timpul sezonului rece.

image

Reducerea luminii naturale ne poate face să ne simțim mai obosiţi decât de obicei. Experţii în somnologie citaţi de Woman&home dezvăluie ce trebuie făcut pentru a nu risca întârzierile în prima parte a zilei. Iată ce trebuie să știi pentru a dormi mai bine şi a te trezi mai uşor dimineaţa!

Pregăteşte-te cu o seară înainte

Cu cât ai mai multe de făcut dimineaţa, cu atât mai greu îţi va fi să te îndupleci să te ridici din pat. Perspectiva unei liste lungi de lucruri de făcut, mai ales spre finalul săptămânii de lucru nu poate stimula pe nimeni.

Foarte puţini se simt forţaţi de stres să se trezească devreme, în timp ce altora le este greu să se miște sub stres de la primele ore. De aceea, este indicat să faci cât mai multe cu o seară înainte, pentru a scăpa de anxietatea asociată activităților matinale de dimineață și vei putea şi să dormi mai bine.

Culcă-te şi trezeşte-te mereu la aceeași oră

Pentru a-ţi forma o rutină, un obicei, trebuie să repeţi o activitate. Începe prin a respecta anumite ore de culcare şi de trezire. Te va ajuta s­ă-ţi menţii ceasul biologic, să te odihneşti mai bine şi să fii mai productiv ziua. Păstrarea unui ciclu regulat de somn-veghe continuu întărește legătura dintre ora de culcare și de trezire.

Te-ar mai putea interesa: 5 motive să te trezeşti dimineaţa la aceeaşi oră. Adio, gânduri negative şi stări proaste!

Dormi într-o cameră mai răcoroasă

Chiar dacă te numeri printre cei care caută să le fie cât mai cald la culcare, ar fi mai bine să alegi să-ţi fie ceva mai rece. Vei observa că dormi mai bine într-o cameră mai răcoroasă. De fapt, temperatura ideală pentru somn ar fi 16-17 grade Celsius.

Ai putea folosi o combinație de cearșafuri, pilote și pături pentru a-ţi regla mai ușor temperatura în timpul nopţii pentru a avea un somn mai bun.

Mută ceasul deşteptător

Începe cu câteva schimbări în dormitorul tău pentru a te ridica din pat imediat ce sună alarma ceasului deşteptător. Specialista în somn Lindsay Browning, membră a Societății Britanice de Psihologie, sugerează să muţi ceasul pentru a fi nevoit să te ridici din pat pentru a-l opri. Îți vei oferi acea motivație de care ai nevoie și, odată ce te trezești, vei fi gata să-ți începi ziua.

Vezi şi: Te trezeşti în mijlocul nopţii? Ce spune despre starea ta emoţională ora la care îţi piere somnul

Telefonul nu are numai efecte negative

Mulți dintre noi dormim cu telefoanele lângă paturi. Am putea spune că este ceva de evitat. Lumina albastră ne împiedică să dormim, deoarece reduce eliberarea melatoninei, hormonul somnului. Totuși, dimineața poate fi utilă.

Aceeaşi lumină albastră te poate ajuta să te trezeşti deoarece oprește producția de melatonină și ajută la eliberarea cortizolului, hormonul trezirii, după cum indică somnologul Guy Meadows.

Dacă ți-ai mutat deja telefonul mai departe de pat, deoarece funcționează și ca ceas cu alarmă, va fi un bun înlocuitor pentru lumina naturală, care tinde să fie insuficientă la primele ore ale dimineților reci și întunecate din sezonul rece.

Ridică-te imediat ce sună alarma

Evită să-ţi mai dai cinci-zece minute în plus de somn, pentru că vei îngreuna procesul de trezire. Vei adormi la loc şi vei întârzia sau vei avea tot felul de gânduri negative.

Somnul de după oprirea primei alarme nu este tocmai unul reparator sau odihnitor. Cum şi trezirea este un obicei care poate fi învăţat, te vei obişnui să te ridici din pat imediat ce auzi prima alarmă.

FOTO: ShutterstockRecente

amenajare dormitor jpg
obiceiuri sanatoase pentru intreaga familie jpg
femeie jpg
femeie fericită foto  Shutterstock jpg
Ciorba de perisoare Sursa foto shutterstock 1529622185 jpg
Macarons cu zmeura si frisca Sursa foto shutterstock 2016345182 jpg
mic dejun jpg
IMG 9649 JPEG
scaune (2) jpg
renovarea casei jpg
Chiftelute cu bulgur si sos de rosii Sursa foto shutterstock 2003356028 jpg
femeie antreprenor 2250866885 jpg
+ copil fericit jpg
lenjerie intima jpg
Mirosuri neplacute Asa poti avea o casa parfumata si primitoare Sursa foto shutterstock 1892880535 jpg
Prof Univ Dr Gheorghe Peltecu jpg
apa, hidratare jpg
Ce consumabile și echipamente pentru curățenie ar fi indicat să deții în arsenalul afacerii tale jpg
Fursecuri cu naut Sursa foto shutterstock 1942566541 jpg
Despre cadouri și copii TOP 3 idei de daruri pe care să le oferi unei fetițe jpg