Te trezeşti în mijlocul nopţii? Ce spune despre starea ta emoţională ora la care îţi piere somnul

Un sondaj realizat în 2011 de Fundația Națională pentru Somn din SUA, care a chestionat americanii cu vârste cuprinse între 13 și 64 de ani, a arătat că 60% din ei se confruntă cu o problemă de somn în fiecare noapte sau aproape în fiecare noapte. Nici românii nu stau mai bine. 50% din ei nu reuşesc să lege şapte ore de somn pe noapt.  De ce ne este atât de greu să adormim şi de ce ne trezim noaptea?

1 insomnie jpg jpeg

O odihnă bună este esenţială pentru bunăstarea noastre fiziologică. Corpurile noastre au fost create pentru a avea un ritm natural, menit să rămână lent noaptea în timp ce ne odihnim. Când apare vreo neliniște în timpul în care ar trebui să dormim, suntem suprastimulaţi, ceea ce provoacă tulburări ale somnului. Dacă ţi se întâmplă să te trezești în mod regulat la aproximativ aceeași oră în fiecare noapte, nu ignora semnalele corpului tău!

Întâmpini dificultăţi să adormi între orele 21.00 și 22.00? Este posibil să fii stresat. Stresul este la ordinea zilei în prezent. Te gândeşti constant la multe lucruri deodată și mulţi din jurul tău se așteaptă să le execuţi perfect. Când te aşezi să te odihneşti, este posibil ca mintea să-ţi fie inundată de gânduri care te împiedică să te odihneşti aşa cum ar trebui. Problemele de la serviciu, pregătirea copiilor pentru școală de dimineață şi tot felul de griji te ţin treaz până târziu. Rugăciunea, meditația sau muzica preferată îţi permit să intri într-o stare de pace şi să te relaxezi. În plus, respiră lent și adânc pentru a-ţi încetini ritmul cardiac.

Te trezeşti între orele 23.00 și 1.00? Ai o dezamăgire emoțională

Între aceste ore, medicina tradițională chineză arată că vezica biliară este mai activă şi este şi cea care ne controlează emoțiile, pasiunea noastră pentru viață, acțiune și asertivitate. Când vezica biliară este echilibrată, ne simțim fericiți și mulțumiți. Dacă apar apatia, probleme în luarea deciziilor sau timiditate înseamnă că vezica biliară nu este sincronizată.

Dacă trezirea are loc mereu între 1.00 și 3.00, te confrunţi cu furia

Mânia este asociată ficatului. Când aduni multe resentimente ce nu sunt exprimate, acestea se acumulează în ficat. Atunci când încerci să dormi toată noaptea, corpul îți amintește de această senzație sâcâitoare în fiecare noapte. Recunoașteți nevoia de a-ţi exprima emoțiile. Când te eliberezi de sentimentele negative, ai capacitatea de a te elibera de energiile negative.

Trezirea are loc între 3:00 și 5:00 dacă te simţi presat de ceva sau ai o depresie

În această perioadă a nopţii, plămânii sunt cei mai activi. Plămânii sunt responsabili pentru mișcarea energiei în întregul corp și pentru asigurarea imunităţii, potivit medicinii tradiționale chineze. De asemenea, pot semnala stări de depresie și durere emoţională. Dacă treci printr-o perioadă dificilă și nu poți depăși presiunea pe care o simţi asupra ta, este posibil să te trezeşti între orele 3.00 şi 5.00. Încearcă să te relaxezi, să respiri profund și să te rogi, pentru a-ţi recăpăta liniştea interioară.

Blocajele emoţionale te pot trezi între orele 5.00 și 7.00

Între orele 5.00 şi 7.00, intestinele sunt hiperactive. Dacă ai trecut prin experiențe de viaţă tulburătoare, este posibil să te interiorizezi pentru a nu fi rănit din nou. De asemenea, dacă ai probleme în a te deschide față de alte persoane sau nu te poţi împăca cu ceva dureros din trecut, este posibil să ai un dezechilibru la nivelul intestinului gros. Scopul intestinului este de a elimina ceea ce nu ai nevoie. Funcția acestui organ este strâns legată de cea a aspectului spiritual. Scopul emoțional al intestinului este să renunțe la ceea ce nu te mai ajută.



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg