Ulei de cimbru beneficii. 6 moduri în care te ajută să fii sănătoasă

1 69902 original jpg jpeg

Ulei de cimbru beneficii. Uleiul esenţial de cimbru este produs prin distilarea cu vapori a frunzelor de cimbru, putând fi folosit la gătit sau aromoterapie, şi este adesea utilizat ca ingredient în unguente.

Uleiul are multe proprietăţi terapeutice, inclusiv antispastice, antibacteriene şi expectorante, precum şi un efect calmant asupra creierului.

Iată doar câteva dintre utilizărileşi beneficiile acestui puternic ulei esenţial.

1. Ulei de cimbru beneficii - Remediu pentru răceală

Cimbrul are efect de decongestionant natural,slăbeşte mucusul şi fluidizează atunci când eşti răcită. Totodată,întăreşte sistemul imunitar,aşa că te va ajuta să lupţi cu răceala şi gripa. Pentru a ameliora simptomele răcelii,se adaugă câteva picături de ulei esenţial de cimbru într-un castron cu apă opărită şi se inhalează aburii.

2. Îngrijirea pielii

Cimbrul are proprietăţi antibacteriene foarte puternice,astfel că poate fi utilizat ca un tratament pentru infecţii ale pielii,cum ar fi acneea,dar ar trebui să fie întotdeauna amestecat cu un ulei de corp sau cu o loţiune. Uleiul are proprietăţi anti-inflamatorii şi va reduce roşeaţa şi iritaţiile cauzate de acnee.

3. Ulei de cimbru beneficii - Insecticid

Uleiul esenţialde cimbru este foarte eficient împotriva insectelor. Se poate aplica diluat direct pe piele,pentru a ţine la distanţă ţânţarii şi alte insecte şi este,de asemenea,folosit pentru a proteja hainele şi cerealele de molii sau gândaci.

4. Dezinfectant

Cercetările recente sugerează faptul că ulei esenţial de cimbru ar putea fi folosit în lupta împotriva bacteriilor rezistente. Diluează-l în apă şi şterge pe jos sau pe alte suprafeţe şi va acţiona asemeni altor dezinfectanţi comerciali,omorând bacteriile şi germenii.

5. Ulei de cimbru beneficii - Aromaterapie

Folosit în aromoterapie,uleiul esential de cimbru are un efect calmant asupra minţii şi are rol în îmbunătăţire a memoriei. Acesta mai este utilizat pentru a trata anxietatea şi depresia,dar nu ar trebui să înlocuiască medicamentele prescrise de medic. 

Remedii pentru durerea de picioare

6. Bun pentru creşterea unui păr sănătos

Adaugă câteva picături de ulei în şamponul pe care îl foloseşti în mod normal. Acesta va ajuta la creşterea circulaţiei sângelui şi încurajează creşterea părului sănătos. Proprietăţile anti-bacteriene şi anti-fungice ale uleiului te vor scăpa şi de mătreaţă.