Usturoiul negru previne bolile cardiovasculare

1 76460 original jpg jpeg

Cunoscut sunt numele de ”usturoi în vârstă”, usturoiul negru conţine o cantitate mare de substanţe nutritive. Acest tip de usturoi este foarte popular în Asia, mai ales în Japonia, unde este condimentul preferat pentru foarte multe feluri de mâncare.

Aroma usturoiului negru este uşor dulce şi acidă, iar dimensiunea căţeilor de usturoi se reduce considerabil, proprietăţile lor curative devenind mai concentrate. În plus, nu are mirosul la fel de puternic precum usturoiul normal. Şi, în ciuda aspectului ars, textura este moale şi cremoasă.

Istoria usturoiului negru

Deşi originea usturoiului negru nu este foarte bine cunoscute, se spune că a ”apărut” din munca unui cercetător japonez care dorea să elimine mirosul puternic de usturoi alb. Pentru a face acest lucru,  a pus usturoiul alb la afumat pentru câteva ore. Utilizările acestui "ingredient nou" au fost ulterior demonstrate şi s-au răspândit în întreaga lume.

Pentru ce este bun usturoiul negru

Proprietăţile usturoiul negru sunt nenumărate: are proprietăţi antibiotice, antioxidante (care sunt de 10 ori mai puternice decât ale usturoiului proaspăt), are efect diuretic şi este foarte bun în combaterea problemelor digestive. În plus, usturoiul negru oferă 18 dintre cei 20 de aminoacizi, inclusiv cei 8 aminoacizi esenţiali.

Iată care sunt beneficiile usturoiului negru

Previne bolile cardiovasculare

Usturoiul negru este un aliat excelent pentru sănătatea inimii şi a circulaţiei, deoarece este un antioxidant care scade valorile hipertensiunii arteriale datorită conţinutului său de alicină. În plus, previne riscul de a suferi accident vascular cerebral sau tromboză venoasă.

Stimulează producţia de colagen

Dacă ai probleme dermatologice – dermatită, acnee, psoriazis sau rozacee – ori probleme articulare, ar trebui să mănânci usturoi negru bio. Acest produs alimentar îi furnizează pielii compuşi sulfurici care favorizează formarea colagenului. În plus, este recomandat şi pentru persoanele cu artrită şi dureri musculare.

Întăreşte sistemul imunitar

Dacă te îmbolnăveşti frecvent pentru că sistemul imunitar este slăbit, ar trebui să mănânci usturoi negru. Este un remediu puternic, care va întări imunitatea şi va proteja organismul de bacterii.

Combate oboseala

Usturoiul negru este recomandat sportivilor sau celor care doresc să îşi îmbunătăţească rezistenţa fizică. În plus, este bun pentru combaterea oboselii cronice sau a epuizării datorită excesului de muncă ori a lipsei de somn.

Este un bun diuretic

Usturoiul negru este sursă bogată de potasiu. De aceea, acest usturoi este recomandat persoanelor care suferă de retenţie de lichide sau au probleme renale. Când este mâncat pe stomacul gol, usturoiul elimină excesul de apă din organism.

Pentru a profita cât mai bine de beneficiile usturoiului negru, ar trebui să-l mănânci pe stomacul gol, dar îl poţi include şi în diferite reţete. Însă, datorită proprietăţilor sale energizante, usturoiul negru nu este recomandabil să fie consumat seara.

Credit foto: www.bristolbites.co.uk