Tunsorile care te întineresc. Alege stilul pixie, pentru că îți pune în evidență pomeții!

Sănătatea firelor de păr și felul în care o tunsoare îți încadrează chipul te pot da de gol în privința vârstei pe care o ai. Însă există numeroase frizuri care avantajează femeile mature, mai multe stiluri care să-ți pună în valoare trăsăturile frumoase și, de ce nu?!, să te întinerească.

image

După o anumită vârstă, începem să constatăm că anumite aspecte ale fizicului nostru sunt afectate de trecerea nilor. Iar podoaba noastră capilară nu face nici ea excepție! De pildă, culoarea naturală poate suferi schimbări. La fel și textura firelor de păr. Asta poate însemna că frizura pentru care am optat mai mulți ani la rând nu ne mai flatează sau felul în care ne aranjam părul nu ne mai încadrează bine fața. Care sunt mai exact schimbările care pot apărea? În primul rând, părul își poate pierde densitatea și volumul, devine mai rar, rebel și aspru, nu mai are acea strălucire și vitalitate admirate de mulți decenii în șir. Arată mai tern și mai lipsit de viață ca niciodată. Cum îl readucem „la viață‟?

Lung până la umeri

Această tunsoare avantajează femeile trecute de prima tinerețe, din simplul motiv că pune în valoare decolteul și încadrează optim fața. Mai mult, asemenea frizură creează iluzia unui păr mai des, cu firul mai gros și mai puternic, lucruri care te fac să arăți cu 10 ani mai tânără decât ești. Un alt avantaj al tunsorii medii este că te face să arăți mai slabă, spre deosebire la frizurile scurte, care-ți rotunjesc prea mult fața. În plus, îți poți face câteva șuvițe mai deschise la culoare în jurului obrajilor pentru a-ți scoate în evidență tenul și-a conferi dinamism șuvințelor tale. Unde mai pui că o nuanță mai deschisă de vopsea în zona tâmplelor îți camuflează perfect firele albe de păr.

Breton delicat

Nu trebuie să arăți ca-n albumele foto din școală, când aveai un breton perfect trasat pe frunte, ci e de preferat să optezi pentru unul lung, care să fie dat eventual într-o parte și să-ți acopere din ridurile de pe frunte în timp ce dezvăluie lumii privirea ta pătrunzătoare. Propune-i coafezei tale o coafură cu breton și alegeți împreună lungimea perfectă pentru chipul tău.

Alege bobul!

Nu se demodează niciodată și se potrivește tuturor formelor de față dacă e bine realizat. Când optezi pentru o tunsoare scurtă, trebuie să iei în vedere deschiderea pe care ți-o oferă la nivelul feței, al obrajilor. Pentru că nimeni nu vrea să-și expună imperfecțiunile feței, nu? Însă bobul este scurt la spate și lung în față, ceea ce este ideal – te bucuri de o tunsoare scurtă, mai ales când ai bufeuri din cauza menopauzei, dar îți ascunzi puțin rotunjimea maxilarului sau apariția ridurilor cu ajutorul șuvințelor mai lungi din față. Mai mult, îți încadrează perfect osatura feței și-ți evidențiază pomeții.

Clasicul pixie

Vrei să te tunzi și mai scurt decât un bob? Perfect, pentru că tunsorile scurte sunt extrem de ușor de întreținut și îți oferă posibilitatea de-a te juca cu șuvițele tale cum consideri potrivit. Tunsoarea pixie e jucăușă, versatilă, îți expune urechile, îți alungește fața și-ți scoate la iveală pomeții și privirea intensă. Ce zici, accepți provocarea? Poți opta, în funcție de cheful pe care-l ai în ziua respectivă, pentru o imagine elegantă sau, dimpotrivă, pentru una „sălbatică‟, chiufulită, spontană, tinerească.

Cropul asimetric

Acest stil, cu părul tuns mai lung într-o parte, sub bărbie, și mai scurt în cealaltă, este ideal după 40-50 de ani. Oricine te privește o face pe vertical, nu pe orizontal, lucru care-ți subțiază fața și atrage atenția asupra ochilor și a pomeților. Tunsoarea asimetrică e cât se poate de tinerească, ușor de întreținut și amuzantă foc, nu crezi?

Sfat practic

Dacă-ți dorești părul lung, ondulează-l în bucle mari îndreptate spre spate, așa cum le poartă Julia Roberts, ca să scapi de acea textură care pare uscată, ternă, nesănătoasă, dar nici să-ți acopere prea mult fața.

@shutterstock



Recente

femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg