Alimentele care duc la creşterea tensiunii arteriale

1 75453 original jpg jpeg

De cele mai multe ori, sarea este considerată principala cauză a hipertensiunii arteriale. Însă, multe dintre alimentele pe care le consumăm în fiecare zi afectează nivelul tensiunii arteriale.

Tensiunea arterială crescută este cunoscută ca boala care duce cel mai repede la deces. Dacă bolile cardiovasculare nu sunt ţinute sub control, sănătatea îţi este pusă în pericol.

Ştiai că retenţia de sodiu este una dintre principalele cauze ale hipertensiunii arteriale? Studiile au arătat că, dacă ai tensiunea arterială crescută, valorile pot fi reduse printr-o alimentaţie sănătoasă. Există alimente pe care le poţi mânca, dar şi unele pe care trebuie să le eviţi.

Băuturile carbogazoase

Produsele care conţin sodiul ca ingredient nu sunt recomandate persoanelor cu hipertensiune arterială. Dacă bei băuturi carbozagoase, creşti riscul de a suferi de tensiune arterială crescută. O alternativă sănătoasă este apa plată cu suc de lămâie.

Sarea

Sarea conţine sodiu, ingredient care afectează sănătatea inimii şi arterele, lucru care duce le creşterea valorilor tensiunii arteriale. În plus, sare reţine apa în organism, lucru care poate spori riscul de a suferi de pietre la rinichi. Pentru a evita aceste afecţiuni şi pentru a ne menţine sănătoase, este important să fie redusă cantitatea de sare consumată.

Cartofii prăjiţi

Aceşti cartofi sunt bogaţi în sodiu şi grăsimi, de aceea sunt consideraţi mâncarea care creşte riscul de hipertensiune arterială. O porţie medie de cartofi prăjiţi conţine 270 mg de sodiu şi 19 grame de grăsimi.

Alcoolul

Excesul de alcool poate duce la creşterea valorilor tensiunii arteriale la cel mai înalt nivel. În plus, alcoolul poate afecta pereţii venelor. Cei care au tensiunea arterială ridicată, ar trebui să evite să mai consume alcool.

Carnea roşie

Carnea roşie este bogată în grăsimi şi este cunoscută pentru faptul că afectează sănătatea inimii. Este recomandat să se evite consumul de carne roşie, mâncarea de tip fast-food şi uleiurile hidrogenate.

Zahărul

Acesta este un alt aliment care trebuie evitat de către persoanele care suferă de hipertensiune arterială. Produsele bogate în zahăr pot duce la îngrăşare şi obezitate, iar cea din urmă este una dintre cauzele care duc la dezvoltarea bolilor de inimă.



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg