Boxerii bărbătești, inventați datorită unei vederi din Franța

Prea puține se știu despre istoria lenjeriei intime a bărbaților! Mental Floss susține că o bucată de material e considerată a fi prima pereche de indispensabili bărbătești și datează încă de acum 7.000 de ani.

image

De fapt, Ranker e de părere că cea mai veche pereche de chiloți a fost descoperită în 1991 odată cu rămășițele lui Ötzi - Omul de Gheață, o mumie din Era Cuprului, care are o vechime de 5.300 de ani. Cert este că mai multe civilizații – de la egipteni la asteci – au adoptat mai multe modele de indispensabili de-a lungul secolelor.

În secolul al XIII-lea, pantalonașii au început să facă ravagii, ne informează Ranker. Aceștia nu erau nimic altceva decât o pereche mai scurtă de pantaloni largi, ne explică Mason & Sons, care era legată strâns, astfel încât să nu cadă și să permită expunerea părților intime. Într-un final, s-a adăugat o bucată de material cu crăpătură pe lateral chiar în zona frontală, pentru a permite accesul, în caz de nevoie de-a urina, fără a trebui dați jos pantalonașii.

Începuturi timide

A urmat apoi inventarea boxerilor, e de părere The Conversation. În anii ’20, boxerii au intrat pe piață și, în 1934, un om pe nume Arthur Kneibler a schimbat întreaga lume a lenjeriei intime masculine când a creat prima pereche de chiloți așa cum o știm și-n ziua de azi.

În 1928, Arthur Kneibler a fost angajat în departamentul de vânzări și marketing de la Cooper's Inc (via Jockey). Firma din Wisconsin vindea șosete, dresuri și lenjerie intimă. Din 1934, Kneibler a început să lucreze ca designer la aceeași companie.

image

În același an, a primit o vedere de la un prieten care fusese în vacanță în Riviera Franceză. Acest gest i-a schimbat toată viața și chiar istoria. În ce sens? Vederea respectivă avea desenată un bărbat în costum de baie pe ea. Atunci Kneibler s-a gândit că asemenea costum de baie poate fi gândit pentru a deveni lenjeria intimă a bărbaților.

Model nou

Cu toate că boxerii fuseseră creați în 1925, ei nu se bucurau deloc de succes, susține The Independent. Cu alte cuvinte, Kneibler risca enorm începând să creeze asemenea piesă vestimentară.

Lenjeria intimă a lui Arthur Kneibler avea un design care permitea urinarea ușor și, extrem de important, nu acoperea coapsele și picioarele. Mai mult, Hunt Underwear susține că erau făcuți dintr-un material ușor, care să permită mișcarea în voie. Adică erau confortabili și frumoși în același timp!

Datorită faptului că asemenea pereche de chiloți oferea susținerea organelor genitale masculine așa cum și-o dorea fiecare bărbat, au fost denumiți boxerii „Jockey” de la suspensoarele existente atunci, doar că aceștia aveau și partea din spate acoperită.

Succes nebănuit

Pe 19 ianuarie 1935, boxerii au fost scoși la vânzare pentru prima dată, în magazinul Marshall Fields din Chicago. Ploua cu găleata la acea vreme și indispensabilii creați de Arthur Kneibler aminteau de costumul de baie bărbătesc. Însă, în ciuda acestui lucru, toate cele 600 de perechi scoase la vânzare s-au vândut până la prânz.

În săptămânile care au urmat, mai mult de 12.000 de perechi fuseseră vândute și, în trei luni, s-a ajuns la 30.000 de astfel de articole epuizate. Boxerii au devenit un adevărat succes în Europa, Asia și Africa la scurt timp după lansarea lor în America.

Foto - Shutterstock