Ce se întâmplă în corpul tău atunci când renunţi viaţa intimă! E mai rău la femei

1 83771 original jpg png

Din păcate, lipsa vieţii intime afectează în special femeile, însă nici bărbaţii nu sunt scutiţi de efectele "adverse".

Cercetătorii au descoperit că britanicii fac sex de aproximati 5.778 de ori în viaţă. Pentru unii mult, pentru alţii mai puţin, însă un lucru e cert:  

Lipsa vieţii intime are efecte uriaşe asupra organismului, dar si asupra stării psihice.

1. Îţi pierzi libidoul

"Foloseşte-o sau o pierzi", asta se întâmplă cu dorinţa sexuală. "Persoanele care renunţă la viaţa intimă vor simţi această dorinţă din ce în ce mai puţin", susţin specialiştii, care precizează însă că acest lucru nu este valabil pentru fiecare persoană. 

2. Pereţii vaginali se slăbesc

Acest lucru se aplică femeilor care sunt la menopauză. "Fără o viaţă intimă regulată, pereţii vaginului se slăbesc, iar actul sexual devine mai dureros", explică medicii.

3. Lipsa estrogenului

Lipsa vieţii intime duce la o scădere a estrogenului din organism, care o are legătură strânsă cu starea emoţională a femeii. Cercetătorii de la Harvard au descoperit că vulnerabilitatea femeilor în faţa tulburările psihice şi de dispoziţie pot fi explicate de un nivel scăzut de estrogen. 

4. Dureri menstruale mai puternice

Deşi pare ciudat, dacă întreţii relaţii întime în timpul menstruaţiei te poate ajuta să scapi de durere şi de celelalte simptome care vin odată cu ea. 

În ceea ce îi priveşte pe bărbaţi, abstinenţa poate duce la disfuncţii erectile, însă acest lucru se aplică în cazul celor mai în vârstă. 

Sursă: mirror.co.uk