Cum ar trebui să se potrivească cizmele de iarnă în 4 pași

Presiunea este mare atunci când probați o nouă pereche de pantofi în magazin, iar lucrurile pot deveni și mai confuze în cazul unor cizme de damă: trebuie să luați în considerare mulți factori, iar multe persoane sunt învățate să ignore disconfortul inițial.

image

Dacă le cumpărați online, lucrurile pot fi și mai dificile. Nimeni nu vrea să meargă - uneori de mai multe ori - pentru a returna cizmele doar pentru a primi o încălțăminte mai puțin confortabilă zece zile mai târziu.

Alegerea cizmelor greșite poate avea consecințe pentru sănătate

Unul dintre lucrurile legate de purtarea oricărui pantof care este prea mic este că poate comprima partea din față a piciorului și puteți ajunge să aveți probleme structurale, cum ar fi monturi și degete în ciocan.

Dacă purtați un pantof prea mare, piciorul nu se va îndoi la punctul de rupere al pantofului acolo unde trebuie, iar suportul arcadei poate fi în locul nepotrivit. Acest lucru poate provoca inflamații, picioare plate și fasceită plantară.

Nimeni nu vrea să suferiți în cizme incomode. Acestea sunt cele mai importante lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când probați o pereche de cizme de damă.

1. Punctul de flexie

Aceasta este, fără îndoială, cea mai importantă componentă a potrivirii - nu lățimea, nu călcâiul, ci locul unde cizma se îndoaie pe piciorul dvs. Nu este nevoie să complicăm prea mult acest aspect: fiecare cizmă are un punct de rupere natural în care vrea să se îndoaie, fie că este la capătul unei cutii cusute pentru degetele de la picioare sau pur și simplu acolo unde încep degetele de la picioare, dar asta este ceea ce trebuie să rețineți. Cizma trebuie să se îndoaie acolo unde o face piciorul dvs., și asta este la linia degetelor.

Poate părea simplu, dar dacă o cizmă se îndoaie în locul nepotrivit, aceasta se va freca de piciorul dvs., piciorul va aluneca înainte și înapoi când mergeți, branțul se va încreți și se va răsuci, iar cutia pentru degete poate strânge degetele de la picioare.

S-ar putea să puteți verifica punctul de flexie prin verificarea lățimii pantofului. Cea mai largă parte a unei cizme de damă ar trebui să se alinieze cu cea mai largă parte a piciorului dumneavoastră, adică cu partea de la mijloc.

2. Tocul

Următoarea parte cea mai critică a încălțămintei este călcâiul și s-ar putea să fie cea mai controversată. O mulțime de mărci nu vor aluneca dacă purtați mărimea potrivită, dar dacă totul în rest este în regulă, o mică alunecare a călcâiului - cum ar fi un centimetru - este acceptabilă atunci când probați cizme de damă bine făcute. De fapt, unele persoane consideră că cizmele cu alunecare zero la prima purtare pot fi prea rigide pe picior, în special dacă au tălpi foarte rigide. Așa că nu vă faceți griji dacă există o mică alunecare.

Pe măsură ce cizma se mulează pe piciorul dvs., alunecarea ar trebui să scadă și probabil va dispărea cu totul pe măsură ce taloneta se mulează pe forma piciorului dvs. din cauza frecării și a căldurii corpului. Cizmele fără căptușeală, în special, au un interior care este extra grozav pentru a „prinde” călcâiul după câteva purtări.

În orice caz, ceea ce este mai important decât alunecarea este ca cizma să se miște odată cu piciorul dvs. și să nu simțiți că piciorul dvs. se mișcă în interiorul pantofului.

Dacă alunecarea nu se remediază de la sine în câteva luni și vă deranjează, există o mulțime de produse ieftine care pot remedia cu ușurință problema.

3. Lățimea

Aici este locul în care oamenii devin neglijenți. O mulțime de persoane spun că, dacă lățimea este incomod de strânsă, se va întinde în cele din urmă. Aceasta nu este o strategie grozavă.

Unele mărci vor fi orientate spre un picior mai lat, iar altele spre un picior mai îngust, iar asta este mai mult o problemă decât lungimea. Dacă există o compresie prea mare la nivelul tălpii piciorului, acest lucru poate provoca disconfort și inflamație.

Este esențial să vă amintiți că lungimea piciorului nu se va schimba pe parcursul zilei, dar lățimea da. Piciorul este mai umflat spre sfârșitul zilei, și atunci ar trebui să încercați pantofi și cizme de damă și să măsurați lățimea într-un magazin sau cu un dispozitiv Brannock. Aduceți și șosete groase, de asemenea, deoarece majoritatea cizmelor sunt concepute pentru a fi purtate cu ele.

Încă un aspect important: mulți oameni spun că nu ar trebui, sub nicio formă, să cumpărați o cizmă cu pretenția că se va întinde. Aceasta este o regulă decentă de urmat, dar rețineți că majoritatea cizmelor se vor întinde - dar doar cu aproximativ un milimetru.

4. Arcada

Arcadele sunt complicate. Multe cizme nu au prea mult în ceea ce privește suportul arcadei. Contează cu adevărat?

Trebuie să vă cunoașteți piciorul. Aveți un picior plat sau un picior cu arcadă înaltă? Asta determină în ce vă veți simți confortabil. Dacă aveți un picior plat, probabil că aveți nevoie de o cizmă cu un anumit suport pentru arcadă. Pe de altă parte, dacă aveți un picior cu o boltă bine întreținută, probabil că nu contează atât de mult.

Iată o modalitate simplă de a testa acest lucru: călcați pe o pungă de hârtie maro cu picioarele ude. Dacă amprenta lăsată în urmă este plană de la călcâi până la degete, aveți picioare plate. Dacă există o boltă și talpa interioară nu lasă urme, înseamnă că aveți o boltă bună.



Recente

imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg
Laptele cu mirodenii regleaza glicemia si digestia  Sursa foto shutterstock 1843827337 jpg
pesticide jpg
Piept de pui cu spanac  Sursa foto shutterstock 1880367337 jpg
Dexcom ONE Romania jpg
clickpentgrufemei ro jpg