Cum gestionăm singurătatea

1 68021 original jpg jpeg

Singurătatea. Oamenii se simt singuri din mai multe motive, cum sunt izolarea intenţionată sau stângăcia socială. Sunt persoane care se simt singure chiar dacă sunt înconjurate de prieteni şi familie, deoarece nu se pot conecta cu ei.

La un moment dat,fiecare persoană are momente de singurătate,şi care se manifestă sub mai multe forme,dar avem nevoie de sprijin,să-l impunem noi inclusiv prin conectarea cu familia,să învăţăm să apreciem timpul şi să cunoaştem persoane noi.

Iată cum putem gestiona singurătatea:1. Înţelege sentimentul de singurătate

În primul rând,trebuie să aflăm motivele pentru care acest sentiment persistă şi să facem modificările necesare. Dacă atunci când te simţi singură,şi nu ai prieteni alături,caută moduri prin care îţi poţi face noi prieteni. Socializează,ieşi în oraş,cunoaşte noi oameni care îţi pot deveni apropiaţi.

2. Scrie ceea ce simţi

Începe să te ajuţi încercând să înţelegi mai bine singurătatea. Dedică câteva minute din cele 24 de ore pentru a scrie pe o foaie gândurile şi sentimentele. Acest lucru te va ajuta foarte mult. Îl poţi numi jurnal personal. Multe persoane au un astfel de jurnal în care îşi notează ceea ce fac în fiecare zi.

3. Practică meditaţie

La fel de mult ajută şi meditaţia. Unele studii spun că ajută la eliberarea sentimentelor asociate cu depresia şi singurătatea. Dacă nu ai un centru special în zonă,există Cd-uri,care explică cum să meditezi,care sunt paşii pe care trebuie să-u urmezi. Pentru meditaţie ai nevoie de un loc liniştit şi confortabil,care poate fi şi camera ta. Poţi să stai pe un scaun,pe o pernă sau pe podea şi închide ochii concentrându-te pe respiraţie şi nu te distra de la gândurile tale.

4. Apelează la un specialist

Dacă ţi se pare greu să deprinzi sau să afli de ce te simţi singură,să descoperi cum a apărut acest sentiment,cel mai bine este să vorbeşti cu un terapeut care te poate ajuta mai mult. Singurătatea poate fi un semn al depresiei sau oricare altă condiţie psihologică sau mentală.

Un medic specialist te poate ajuta mai bine să înţelegi să este normal ca la un moment dat să te simţi singură,şi este bine ca atunci când acest sentiment apare să vorbeşti cu un prieten sau cu cineva din familie. Acest proces de partajare este important deoarece ne ajută să realizăm că nu suntem singuri.