Tocăniță de cartof dulce, rețeta de post de nelipsit din meniul tău
Legumele portocalii, cum este și cartoful dulce, conțin betacaroten care întăreşte organismul şi îl face mai rezistent la boli. Culoarea ingredientului-vedetă al tocăniței de post pe care ți-o prezentăm indică și aportul de antioxidanţi cu rol în prevenirea bolilor cronice.

Ingrediente pentru trei porții
3 cartofi dulci
30 ml ulei de cocos
2 căței de usturoi
rozmarin
cimbru
pătrunjel
ardei iute
sare
Te-ar mai putea interesa: Sendviș cu falafel, perfect pentru zilele de post
Mod de preparare
Cureți cartofii și-i tai cubulețe, apoi îi condimentezi cu rozmarin, cimbru, sare și ardeiul iute tocat. Încingi uleiul și călești două-trei minute cartofii, pe fiecare parte.
Vezi și: Supă de fasole. Îţi protejează inima şi te ajută să slăbeşti mai uşor
Torni apă cât să-i acoperi pe un sfert, adaugi cățeii de usturoi pisați, și-i lași să fiarbă în tocăniță, amestecând ușor, pentru a se pătrunde uniform.
FOTO: Shutterstock
































