Lista alimentelor care provoacă artrită

1 79857 original jpg jpeg

Inflamarea articulaţiilor este cunoscută sub numele de artrită. Artrita este o afecţiune de care suferă un număr tot mai mare de oameni, ea fiind cauzată de acumularea de acid uric în zona încheieturilor. Dacă şi pe tine te dor articulaţiile, dar nu vrei să urmezi un tratament medicamentos, iată care sunt alimentele pe care trebuie să le eviţi:

Roşia

Chiar dacă se spune despre roşii că au proprietăţi antiinflamatoare, s-a demonstrat că roşia, leguma care face parte din dieta ta, provoacă inflamarea articulaţiilor. Vinovaţi sunt anumiţi compuşi prezenţi în legumă.

Băuturile carbogazoase

Din cauza zaharurilor artificiale, toate băuturile carbogazoase provoacă inflamarea articulaţiilor. Fructoza din aceste băuturi creşte nivelul de acid uric din sânge, lucru care duce la apariţia durerii articulare. Dacă te confrunţi cu dureri, evită să bei sucuri, apă minerală sau alte băuturi carbogazoase.

Zahărul

Zahărul, indiferent sub ce formă este consumat, ar trebui evitat de persoanele care suferă de dureri articulare. Zahărul provoacă creşterea nivelului de acid uric.

Alimentele prăjite

Acizii graşi Omega-3 prezenţi în alimentele prăjite sunt responsabili de durerea articulară. În plus, alimentele prăjite creşte riscul de obezitate şi afecţiuni cardiovasculare.

Produsele lactate

Cunoscute ca principalul factor al durerii articulare, produsele lactate nu sunt recomandate persoanelor bolnave de artrită. Se pare că proteinele şi alte substanţe nutritive prezente în lapte, iaurt, brânză cresc nivelul de acid uric.

Mâncarea procesată

Cantitatea mare de grăsimi şi calorii provoacă creşterea nivelului de acid uric, lucru care duce la apariţia durerii articulare. Încearcă să eviţi alimentele procesate, mai ales dacă suferi de artrită.

Alcoolul

Alcoolul poate provoca apariţia mai multe afecţiuni, inclusiv artrita. Consumul frecvent şi de lungă durată de alcool poate fi un obicei nesănătos, care duce în final la îmbolnăvire.

Credit foto: www.boldsky.com