Simptome ale cancerului pulmonar

1 79469 original jpg jpeg

Majoritatea cazurilor de cancer pulmonar sunt detectate într-un stadiu avansat tocmai pentru că simptomele bolii nu sunt uşor de recunoscut şi de obicei sunt confundate cu cele a unei răceli sau gripe. Însă afecţiunea poate fi detectată în stadiu incipient, iar principalele simptome premature sunt:

Tusea

În timp ce gripa obişnuită ar putea provoca tuse care persistă numai câteva zile, o tuse constantă ar putea indica cancerul pulmonar. Dacă acest simptom se înrăutăţeşte, recomandat este să mergi la un control medical. În plus, tusea însoţită de sânge este un simptom clar al cancerului de plămâni.

Durerea în piept

Un alt simptom al cancerului pulmonar este durerea în piept. Durerea simţită în zona toracică poate indica o problemă de sănătate, mai ales când este însoţită de respiraţie îngreunată şi tuse. Durerea resimţită este intensă şi de durată.  

Respiraţie îngreunată

Dificultatea în respiraţie poate fi cauzată de cancerul pulmonar.  Dificultatea sau rapiditatea respiraţiei ori respiraţie şuierătoare pot fi simptome posibile ale cancerului de plămâni. Nu ignora aceste semne. Mergi la un medic imediat ce te confrunţi cu aceste probleme.

Pierdere în greutate

Pierderea în greutate fără motiv poate fi un simptom al unei boli, inclusiv a cancerului de plămâni. În plus, lipsa poftei de mâncare este un alt simptom care nu poate fi ignorat. Aşadar, dacă ai slăbit brusc câteva kilogame şi nici nu ai poftă de mâncare, programează-te la un control medical.

Oboseală şi extenuare

Senzaţia permanentă de oboseală sau de extenuare, care nu este prezentă din cauza nesomnului, este un motiv de îngrijorare. Este posibil să te simţi obosită din cauză că plămânii sunt afectaţi.

Durere de oase

Durerile de spate, de umeri şi abdominale pot fi asociate cu cancerul de plămâni, mai ales dacă boala este avansată şi a atins şi alte organe. În plus, durerea de oase şi cea musculară, care este prezentă mai mult pe timp de noapte, nu trebuie ignorată.