Tipuri de nevralgii şi care sunt simptomele, cauzele si tratamentul

tipuri de nevralgii jpeg

Nevralgia se manifestă ca o durere ascuţită, o senzaţie de arsură, de multe ori o durere destul de severă, care apare de-a lungul unui nerv deteriorat. Există mai multe tipuri de nevralgii.

Cum apare nevralgia

Nevralgia se poate ameliora şi prin tratamente naturiste. Nervul afectat poate fi oriunde în organism, dar cel mai frecvent se găseşte în zona feţei şi a gâtului.

Cauza unui nerv deteriorat poate fi o boală cum ar fi diabetul sau scleroza multiplă, zona zoster,sau ca rezultat al bătrâneţii.

Nevralgia este definită ca fiind durerea provocată de o iritaţie sau de o leziune a unui nerv senzitiv. Dr. Iuliana Avădanei,medic de medicină generală cu competenţe în homeopatie,precizează,în cadrul interviului, ce tipuri de nevralgii există şi care este tratamentul pentru acestea.

Durerea evoluează,în general,prin crize destul de intense,dar între crize poate persista un fond dureros.

Tipuri de nevralgii - În funcţie de localizare,diferitele tipuri de nevralgie se clasifică în:

– nevralgia facială care provoacă o durere supraacută în zona controlată de către nervul trigemen. Ea afectează,în principal,obrazul,pleoapele superioare şi,de cele mai multe ori,maxilarul superior. Ea se produce de o singura parte şi este adesea provocată de o stimulare a unei zone particulare a feţei. – nevralgia interstiţială intervine de ambele părţi,dar urmează traiectul de inervaţie cutanată care taie oblic coastele. – nevralgiile prin iritarea nervilor membrelor coboară în lungimea unei benzi strâmte până la extremitatea membrului:nevralgia cervico-brahială în membrul superior,nevralgia crurală şi sciatică în membrul inferior.

Acum că aţi aflat ce tipuri de nevralgii există, aflaţi şi cum se tratează nevalgia! 

..........................

Citeşte mai departe pe Antena Satelor şi află cum poţi trata nevralgiile,în funcţie de tipul lor.