Obiceiuri care afectează sănătatea tractului urinar. Tu bei suficientă apă?

Anumite obiceiuri greșite ar putea compromite sănătatea tractului urinar. Pentru a putea preveni problemele de sănătate ce pot să apară, este important să le cunoști și să le eviți! 

image

Retenția urinară și infecțiile urinare sunt doar câteva condițiile medicale cu care ne putem confrunta dacă nu avem grijă de sănătatea tractului urinar. Iată ce obiceiuri greșite pot duce la apariția problemelor medicale!  

Citește și: Infecția urinară în sarcină - simptome, tratament și prevenție 

Atenție la dieta pe care o urmezi! 

Este bine să fii atent la dieta pe care o urmezi, deoarece anumite alimente și băuturi pot irita vezica urinară și provoca simptome nedorite. Așadar, limitează consumul de: băuturi care conțin cofeină, alcool, alimentele acide și condimentate. Chiar și alimentele bogate în îndulcitori artificiali și ciocolata îți pot dăuna, spune medicul Mitchell Naficy, pentru „Best Life‟. La polul opus, pentru sănătatea tractului urinar, este bine să consumi mai des: pere, banane, dovlecei, proteine slabe, cereale integrale, nuci și ouă. 

Alege corect exercițiile fizice pe care le faci 

Activitatea fizică regulată poate să prevină problemele de sănătate ale vezicii urinare, deoarece întărește mușchii pelvieni. Însă, dacă suferi de o afecțiune a vezicii urinare, anumite exerciții fizice de mare impact (precum alergatul și săriturile) îți pot intensifica disconfortul. În schimb, mersul pe jos și înotul îți vor fi de ajutor. 

Și fumatul dăunează 

Dacă este cazul, renunță la fumat și la consumul de alcool. Asta pentru că atât tutunul, cât și băuturile alcoolice agravează afecțiunile vezicii urinare, inclusiv cistita interstiţială, incontinență urinară și vezica urinară hiperactivă. Conform unui studiu din anul 2015, fumătorii își triplează riscul de a dezvolta cancer de vezică urinară, în comparație cu persoanele care nu fumează. 

Vezi și: Antibioticul natural care tratează infecțiile urinare 

Tu bei suficientă apă? 

Pentru sănătatea vezicii urinare, este important să te asiguri că îi oferi organismului cantitatea de apă de care are nevoie. Se recomandă între 6-8 pahare cu apă. „Știi că trebuie să te hidratezi mai mult dacă urina are o culoare galbenă închisă‟, a spus medicul Jennifer Spencer. În plus, potrivit „Cleverland Clinic‟, este bine să te asiguri că urinezi de aproximativ șapte ori pe zi. Dacă mergi la baie mai rar, sunt șanse mai mari să te confrunți cu dureri de rinichi sau cu incontinență urinară. De asemenea, există riscuri și dacă mergi prea des la baie. 

Sursă foto: Shutterstock