Simptome digestive care ar trebui să te trimită la medic

Hiperplazie endometrială jpeg

Multe dintre problemele digestive, precum crampele, diareea şi constipaţia pot ascunde boli mai complicate, cum sunt toxiinfecţiile alimentare, destul de des întâlnite în sezonul cald. Iată cum le recunoşti şi când ar trebui să apelezi la un specialist.

Dacă apar afecţiuni digestive,cum sunt greaţa,gazele,crampele abdominale,constipaţia,diareea sau combinaţia între ultimele două,după ce mănânci pâine,albă,neagră sau graham te simţi balonat(ă),este foarte posibil să suferi de sensibilitate la gluten. Indiferent de cât de uşoare sunt simptomele,nu ar trebui să iei medicamente fără prescripţie medicală.

Dacă durerile,disconfortul abdominal şi starea generală de rău nu dispar în câteva zile,este obligatoriu să ajungi la medic. Cel mai bine,când apar următoarele neplăceri,fă programare la specialist şi nu te baza că vor trece de la sine.

Durerea abdominală poate indica un ulcer

De cele mai multe ori,durerile de burtă apar când mâncăm mai mult,avem o perioadă solicitantă sau din cauza unei toxiinfecţii alimentare. Însă poate fi şi vorba de un ulcer,dat de infecţia cu Helicobacter Pylori. Din păcate,aceasta este o bacterie prezentă la jumătate dintre oameni. Din fericire,doar în anumite condiţii poate duce la ulcer. În cazul în care medicul suspectează infecţia,„îţi poate recomanda testul de respiraţie la uree marcată sau INFAI,total neinvaziv. Are o acurateţe de 98%,unică pe piaţă“,spune medicul Dan Andronesi,de la clinica OK Medical.

Arsurile,cauzate de refluxul gastric

Adesea,arsurile din capul pieptului apar la cei care se confruntă cu refluxul gastric,în special la cei cu exces ponderal ori care mănâncă târziu şi consistent,beau cafea multă şi mănâncă ciocolată şi condimentat. Dacă senzaţia de arsură persistă,mergi la medic,pentru că,în timp,acizii gastrici duc la inflamarea stomacului,a duodenului,şi pot favoriza şi probleme respiratorii.

Senzaţia de balonare şi greaţa

De cele mai multe ori,disconfortul abdominal provocat de acumularea de gaze în intestine este rezultatul unui abuz alimentar sau al combinaţiilor culinare nefericite,cum ar fi carne cu cartofi.  Dacă balonarea şi starea de greaţă persistă,medicul îţi poate recomanda să faci ecografieendoscopică sau colonoscopie,pentru a depista afecţiuni precum cancerul de colon,polipi şi eventuale boli inflamatorii intestinale.

Ca să eviţi apariţia bolilor grave ale aparatului digestiv,se recomandă o dietă bogată în peşte,legume,fructe,seminţe şi cereale integrale,un consum de cel puţin doi litri de apă şi măcar o jumătate de oră de mişcare pe zi.



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg