4 lucruri pe care le poţi face ca mătuşă chiar dacă nu ai experienţă

Îmbrățișarea rolului tău de mătușă, fie că este biologic nepotul ori nepoata ta fie că este copilul unei prietene foarte apropiate, este o modalitate excelentă de a te implica în viaţa unui copil.

mătuşă jpg

Însă mai ales atunci când tu nu eşti, la rândul tău, mamă, este posibil ca acest rol să fie unul mai greu decât te-ai fi aşteptat. Stai liniştită, nu este nimic complicat, iar noi te vom ajuta.

Atunci când nu ai copii, fie că nu a venit momentul potrivit, fie că ai ales să nu-ţi doreşti rolul de mamă, îţi poate fi destul de dificil să interacţionezi cu cei mici. Asta nu pentru că nu ţi-ar face plăcere, ci doar că, mai ales atunci când sunt încă bebeluşi, nu le ştii încă „limbajul”.

Din fericire, rolul de mătuşă este unul plin numai cu satisfacţii. Atât pentru mamă cât şi pentru copilul său, tu vei fi mereu ca o prezenţă dorită. Nu te stresa dacă nu ştii cum să interacţionezi cu un bebeluş, este absolut firesc! Nimeni nu s-a născut învăţat. De aceea, ne-am gândit să te ajutăm cu câteva sfaturi pentru a deveni cea mai cool mătuşă:

1.  Exprimă-ţi dragostea

Chiar şi un pui de om va simți, chiar dacă nu poate să vorbească sau nici măcar să stea pe propriile picioare, atunci când cineva îl iubeşte. Copiii sunt atât de puri încât simt imediat când cineva are intenții bune.

Nu este nevoie de nimic special, ci doar să-i zâmbeşti şi să ai mereu braţele deschise pentru a-l îmbrăţişa.

În ceea ce priveşte tânăra mămică, cu siguranţă aceasta se va bucura dacă vei lua câte o cutie de lapte praf bebelusi sau vei petrece două ore cu bebe, pentru ca ea să se odihnească ori să-şi termine treaba prin casă.

2.  Fii un bun partener de escaladat

Cât sunt bebeluşi, cei mici nu prea au multe opţiuni de a petrece timp. Una din marile lor pasiuni este căţăratul. Fie că este vorba despre pătuţul lor, fie carucior sau, cel mai bine, despre un om. Aşadar, fă-i plăcerea şi lasă-l pe bebeluş să se caţere pe tine, pentru a se putea ridica şi vei vedea că imediat vei deveni persoana lui preferată. Nu te gândi să-i zici că te doare, deoarece acest lucru nu va face decât să-i alimenteze entuziasmul.

A sta pe podea și a juca jocuri distractive cu el este cu adevărat cea mai rapidă cale către inima sa mică. Bebeluşilor le place să știe că mătușa este un copil mare și se bucură de toate aceste jocuri.

3.  Nu-ţi fie teamă să-l disciplinezi, într-un mod calm şi iubitor

Mulți dintre noi avem ideea că, în calitate de mătuşă ori unchi, trebuie să avem mereu rolul poliţistului bun şi să lăsăm în seama părinţilor lucrurile mai puţin distractive. Însă, nu uita că atunci când iubeşti pe cineva, trebuie să-i atragi atenţia atunci când face ceva ce nu ar trebui. Totul constă în tonul pe care alegi să-l foloseşti. Chiar dacă pe moment cel mic se va bosumfla, va uita repede de supărare şi va continua joaca imediat, ţinând totuşi cont de cele spuse. În fond, nimeni nu-şi doreşte să-şi supere partenerul de joacă.

4.  Oferă-i toată atenţia

Să fim serioşi, cui nu-i place să i se acorde atenţie? Chiar dacă nu este întotdeauna uşor, atunci când petreci timp cu bebe, asigură-te că îi acorzi toată atenţia ta. Chipul i se va lumina imediat când va vedea că reacţionezi admirativ la fiecare gest al său. Chiar dacă are doar câteva luni, acesta te va urmări mereu cu privirea pentru a-ţi vedea reacţiile şi, mai ales, să ştie că îi acorzi toată atenţia.

Nu uita că, la fel ca şi pentru adulţi, calitatea timpului este importantă pentru nepoţelul tău. Acesta se va simți extraordinar dacă în ora petrecută împreună va avea parte de toată dragostea şi atenţia ta, lucruri pentru care nu trebuie să ai experienţă în prealabil.

Sursa foto: Shutterstock        



Recente

Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg
Laptele cu mirodenii regleaza glicemia si digestia  Sursa foto shutterstock 1843827337 jpg
pesticide jpg
Piept de pui cu spanac  Sursa foto shutterstock 1880367337 jpg
Dexcom ONE Romania jpg
clickpentgrufemei ro jpg
Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg