Semne că vei fi o mamă de nota zece. Ești înzestrată cu aceste calități?

Îți dorești să devii mămică, dar te gândești că nu vei face față cerințelor pe termen lung ale îngrijirii și creșterii unui copil? Nu îți face griji! Dacă ești înzestrată cu aceste calități, îți garantăm că vei fi o mamă de nota zece. 

mama si copilul ei jpg

Maternitatea este cea mai frumoasă perioadă din viața unei femei, dar totodată și solicitantă. Să devii părinte implică o responsabilitate enormă, de aceea multe femei se tem că nu vor face față presiunii. Dacă și tu ești în această situație, îți spunem ce trăsături îți arată că te vei descurca excelent în rolul de mamă. 

Citește și: Secretele unor mame cu peste zece copii. Cum fac față?

Vezi și: Analize de făcut înainte de conceperea unui copil 

Cinci semne că vei fi o mamă extraordinară  

  1. Ești foarte empatică - Empatia este o calitate pe care o mamă de nota zece o are. O mamă cu un comportament rece și distant va avea probleme în comunicarea cu copilul său, în schimb o mamă empatică se pune în locul copilului ei, îi înțelege toate etapele de dezvoltare și devine un sprijin pentru el.
  2. Nu ai așteptări - Mulți părinți au adesea așteptări mari de la copiii lor - își imaginează că vor deveni medici, avocați sau antreprenori de succes, fără să țină cont de aspirațiile lor. O mamă bună este o femeie care își susține familia, o acceptă așa cum este și își dorește să fie fericită. 
  3. Ai grijă de ceilalți, dar și de tine însăți - Este de la sine înțeles că unei mame bune îi place să aibă grijă de familia ei, dar nu trebuie să uite cât este de important să se îngrijească pe ea însăși. Un copil nu își dorește o mamă care să țină pasul cu fiecare sarcină din gospodărie, ci una fericită și împlinită.
  4. Comunici eficient - Unul dintre rolurile unui părinte este acela de profesor. Tu îți înveți copilul cum să gândească, cum să își exprime emoțiile și cum să le comunice. Nu uita că tu ești exemplul lui! Copilul tău va observa cum te exprimi când ești supărată, cum gestionezi conflictele și dacă manifești înțelegere și empatie într-o situație neașteptată. 
  5. Nu te iei în serios  - Jocul dintre părinte și copil îl ajută să își dezvolte abilitățile sociale importante, iar dacă ești de părere că o să îți placă să renunți la orice judecată și să îți arăți latura jucăușă, cu siguranță, vei fi o mamă bună. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg