Şi ele au avut curaj să nască după 50 de ani! Ce provocări întâmpină mămicile cu sarcini târzii!

La fel ca actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, care a anunţat recent naşterea unui băieţel, şi alte femei faimoase au avut copii la o vârstă înaintată, în ciuda riscurilor legate de sănătate și a prejudecăţilor sociale.

image

În decembrie 2019, Cameron Diaz, care atunci avea 47 de ani, a devenit mamă pentru prima oară cu soțul ei, chitaristul Benji Madden. Vestea a venit ca un șoc pentru admiratorii ei, deoarece vedeta nu fusese văzută însărcinată. Cameron nu a comentat atunci dacă au folosit o mamă surogat pentru a-și întemeia familia şi a o avea pe fetiţa lor. Recent, însă s-au bucurat să anunţe naşterea celui de-al doilea copil: „Suntem binecuvântați și încântați să anunțăm nașterea fiului nostru, Cardinnal Madden. El este minunat și suntem cu toții atât de fericiți că este aici! Pentru siguranța și confidențialitatea copiilor, nu vom posta nicio fotografie – dar este foarte drăguț. Ne simțim atât de binecuvântați și recunoscători!”.

La fel ca Diaz, din ce în ce mai multe femei faimoase şi nu numai decid să aibă copii mai târziu. Unele aleg să-și construiască o carieră și să aibă stabilitate financiară înainte de a avea copii, altele nu au găsit persoana potrivită cu care să-și întemeieze familia și aleg să o facă singure prin fertilizare in vitro (FIV). Celebritățile nu sunt diferite, cu carierele lor solicitante.

Naomi Campbell şi-a adus pe lume fiica la 53 de ani

Supermodelul în vârstă de 53 de ani Naomi Campbell anunţa în 2021 nașterea celui de-al doilea copil, o fetiţă, într-o postare pe Instagram: „Nu este niciodată prea târziu să devii mamă”, a scris ea. Campbell a destăinuit fanilor că a adus pe lume o fetiță. „O mică binecuvântare m-a ales să fiu mama ei. Sunt atât de onorată să am acest suflet blând în viața mea! Nu există cuvinte pentru a descrie legătura de-o viață pe care acum o împărtășesc cu tine, îngerul meu. Nu există dragoste mai mare!”, a notat ea alături de o fotografie cu ea ținând picioruşele nou-născutei.

Brigitte Nielsen și-a născut al cincilea copil la 54 de ani

Lucrurile bune se întâmplă celor care au răbdare. O dovedeşte Brigitte Nielsen care a născut o fetiţă, numită Frida, la vârsta de 54 de ani, după ce a urmat tratamente de fertilizare timp de aproape un deceniu.

În iunie 2018, după ce a fost supusă unor tratamente de fertilizare in vitro, Brigitte Nielsen, a născut cel de-al cincilea copil și prima fiică, împreună cu al cincilea soț, Mattia Dessi. Fostul model, care a ajuns faimoasă jucând în „Red Sonja” și „Rocky IV” în anii ’80, avea doar 20 de ani în anul 1984 când a avut primul copil, pe Julian, cu primul soț Kasper Winding. Avea 26 de ani în 1989 când l-a adus pe lume pe cel de-al doilea copil, Killian, alături de Mark Gastineau, iar la mijlocul anilor '90 avea 30 de ani când i-a născut pe Douglas și Raoul Jr. cu al patrulea soț, Raoul Meyer.

Citește și: Au devenit mame după ce au trecut printr-un avort spontan. Cine sunt vedetele?

Janet Jackson, mamă pentru prima oară la 50 de ani

Cunoscuta artistă Janet Jackson și-a întrerupt turneul mondial când a rămas însărcinată pentru prima dată. I se întâmpla când avea vârsta de 49 de ani. În anul 2017, Janet Jackson a născut, la vârsta de 50 de ani, un băiețel pe nume Eissa Al Mana. La acea vreme, era căsătorită cu miliardarul qatar Wissam Al Mana, iar publicista ei a spus că a fost o „o naştere fără stres”.

Fanii l-au văzut pentru prima dată pe fiul ei, numit Eissei, când avea doar patru luni, când vedeta a postat o imagine cu el căscând după somn. Jackson a sărbătorit a treia lui aniversare postând pe Instagram o fotografie cu ea când era încă însărcinată şi scriind: „Acum trei ani, Dumnezeu m-a binecuvântat, la vârsta de 50 de ani, cu cel mai mare dar dintre toate, copilul meu! La mulţi ani! Mama te iubește mai mult decât orice altceva pe lumea asta!”. Potrivit Style, în cadrul unei emisiuni radio australiane, Jackson a recunoscut că, după ce a devenit mamă, a realizat cât de răbdătoare este.

Sarcina după 50 de ani

Dacă încerci să rămâni gravidă după vârsta de 50 de ani, probabil că ai nevoie de o fertilizare in vitro. Totuşi, nu este imposibil să rămâi însărcinată natural nici la 50 de ani, după cum indică WebMD.

Femeile se nasc cu ovulele pe care corpul lor le va folosi de-a lungul vieţii lor pentru a putea da naştere copiilor. Pe măsură ce îmbătrânești, ai mai puține ovule și creşte riscul ca acestea să aibă anomalii. Majoritatea femeilor care rămân însărcinate după 50 de ani folosesc ovule de donator. De asemenea, este posibil să foloseşti propriile ovule care au fost congelate anterior.

Te-ar mai putea interesa: Kristen Stewart și logodnica ei și-au înghețat ovulele. Pe când un copil?

Femeile de peste 50 de ani care rămân însărcinate cu ovule de donator se confruntă cu riscuri similare de complicații ca și femeile mai tinere.

Deși există şi beneficii în a avea un copil când ești mai în vârstă, sunt și unele riscuri. Merită să discuți cu medicul ginecolog despre riscurile sarcinii. Printre acestea se numără: diabetul gestațional, hipertensiunea arterială, nașterea prematură sau oprirea din evoluţie a sarcinii, probleme cromozomiale ale fătului, cum ar fi Sindromul Down.



Recente

Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Lily Allen jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
elvis presley jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg