Alimente pe care nu trebuie să i le dai copilului la micul dejun

1 77321 original jpg jpeg

Micul dejun este masa fundamentală din zi, mai ales pentru copii. Alimentele mâncate dimineaţa îi ajută să se dezvolte, să reziste la şcoală şi să se concentreze mai bine la ceea ce au de făcut. Totuşi, există câte produse pe care nicio mamă nu ar trebui să i le dea copilului la prima masă din zi.

Iată ce nu trebuie să îi mai dai copilului să mănânce la micul dejun:

Fresh-uri de fructe

Dacă beau prea mult astfel de suc, mucoasa stomacului se poate irita. În plus, ele pot creşte nivelul de acid produs de stomac, provocând durere de stomac sau gastrită. Cea mai bună opţiune este laptele sau ceaiul.

Cerealele cu mult zahăr

Cerealele sunt preferate de toată lumea – adulţi şi tineri. Cerealele sunt bune, dar problema apare când conţin prea mult zahăr. 3.5 grame de cereale conţine 363 de calorii, ceea ce este foarte mult. Cea mai bună alternativă sunt cerealele cu fibre, care sunt sănătoase şi oferă senzaţie de saţietate.

Produse bogate în carbohidraţi

Produse care sunt bogate în carbohidraţi cu acţiune rapidă, precum pâinea, duc la creşterea nivelului de zahăr din sânge. Din această cauză, pancreasul funcţionează mai mult şi produce o cantitate mai mare de insulină. Ca urmare a acestui lucru şi a unui posibil exces de insulină, corpul va începe să depoziteze mai multă grăsime.

Produse lactate

Este comun să bei o cană cu lapte sau să mănânci o bucată de brânză la micul dejun, dar dimineaţa nu este cel mai potrivit timp pentru ele. Produsele lactate pot fi consumate la prima masă din zi, însă proprietăţile lor nu sunt foarte efective. Recomandat este să fie mâncate după 30 de minute de la terminarea micului dejun.

Legume şi fructe

Atât fructele, cât şi legumele sunt foarte sănătoase şi trebuie consumate în cantităţi potrivite, dar nu dimineaţa. Acizii pe care-i conţin multe fructe şi legume nu fac echipă prea bună cu stomacul. De exemplu, roşia conţine o cantitate mare de pectine şi acid tanic, care pot cauza ulcer gastric. O alternativă bună este supa de legume.