Cărţi de poveşti pentru copii, perfecte pentru vacanţa de iarnă

Vacanţa de iarnă abia a început şi copiii au mult timp liber pe care-l pot umple cu folos, citind. Îţi dăm câteva sugestii pentru a le oferi cele mai frumoase poveşti de Crăciun!

image

Casa miroase a prăjiturele cu scorţişoară și portocale, luminiţele din bradul de Crăciun farmecă privirile. Sărbătorile fac loc pentru zile tihnite în familie, dar şi pentru poveşti care încântă atât copiii cu vârste între trei şi zece ani, cât şi pe părinţii şi bunicii care le citesc sau îi ascultă pe ei citindu-le. Alege una dintre cele mai recente apariţii de carte de Crăciun şi lasă-te cuprins de farmecul ei alături de cei mici!

„Marele atlas al Crăciunului‟, de Alex Palmer, 71,91 lei, Niculescu.ro

image

Știai că în Guatemala perioada festivă a Crăciunului începe doar după ce are loc o tradiție numită „Arderea diavolului‟, când în fiecare gospodărie se dă foc unei piñata în scop purificator? Sau că în Suedia în centrul acestei sărbători se află julbock („Capra de Crăciun‟), un personaj popular zgomotos și puțin înfricoșător, care merge din casă în casă, cerându-le dulciuri gazdelor? În această carte, vei descoperi alături de copii o mulțime de obiceiuri care au loc de această sărbătoare peste tot în lume.

„24 de jocuri şi desene de Crăciun‟, 19.90 lei, Carrefour.ro

image

Descoperă în fiecare zi din vacanţa de iarnă şi nu numai câte o activitate relaxantă și amuzantă de făcut cu cei mici. Cel mic are de ales dintre desene de colorat, diferenţe de găsit, labirinturi, domino, găseşte perechea şi uneşte punctele.

Te-ar mai putea interesa: De ce este important să îi citeşti poveşti copilului înainte de culcare. Îl ajută enorm să se dezvolte

„Atlasul marilor sărbători din lume‟, de Mia Cassany şi Álex Omist, 53,91 lei, Niculescu.ro

Cartea aceasta vă va purta într-o călătorie inedită în jurul lumii, pentru a descoperi cele mai interesante şi mai distractive sărbători populare și de familie. Au loc în

plină stradă, iar elementele lor comune sunt bucuria și dorința oamenilor de a se simți bine.

image

Atlasul de faţă reprezintă o ocazie de a cunoaşte și a sărbători incredibila diversitate culturală a lumii în care trăim: de la festivalurile ce au loc aproape de Polul Nord până la dansurile amuzante din centrul Africii, de la Ziua Morților celebrată Mexic până la Carnavalul de la Rio de Janeiro, din Brazilia.

„Eu şi Moş Crăciun‟, de Matt Haig, 49,99 lei, Carturesti.ro

image

Nu e uşor să fii copil şi să creşti în Elfhelm, chiar dacă părinţii tăi adoptivi sunt Moş Crăciun şi Mama Crăciun. De exemplu, şcoala elfilor poate fi de-a dreptul plictisitoare când trebuie să cânţi colinde zilnic şi când pici la toate examenele de făcut jucării. Dar când gelosul Iepuraş de Paşte şi armata lui de iepuri atacă Elfhelm pentru a opri Crăciunul, e rândul Ameliei să-şi ajute noua familie.

Vezi şi: De la ce vârstă poţi începe să-i citeşti cărţi pentru copii celui mic?

„Magica noapte a elfilor‟, de Geronimo Stilton, 25 lei, Carturesti.ro

image

În Ajunul Crăciunului, în Șoricezia, toată lumea se pregătea să sărbătorească, dar nu şi Geronimo sau Teea. Erau în birou, obligați de bunicul Torquato să lucreze. Însă era contrar adevăratului spirit al Crăciunului? Biffo și Biffa, doi elfi ai Moșului, vor avea grijă să redescopere magia acestei sărbători, ducându-ne într-o călătorie magică spre Polul Nord!

„Micul brad‟, de Margaret Wise Brown, 49 lei, Carteacopiilor.ro

image

Undeva, la marginea pădurii, trăiește un brăduț. Acolo s-a întâmplat să încolțească, nu cu mult timp în urmă, dintr-o sămânță purtată de vânt. Își dorește mult să nu mai fie singur. Dar nu are cum să ajungă în pădure, alături de ceilalți brazi verzi, înalți și puternici. Oare e posibilă o minune?

„Scrisori din Laponia‟, de Victoria Pătraşcu, 25,35 lei, Edituraunivers.ro

image

Spiridușii Moșului vor să oprească oamenii să mai rănească planeta pentru ca iarna să vină din nou, iar Crăciunul să rămână viu. Când tocmai se pregătește să pună stăpânire pe lume, Baba Iarnă constată că, din cauza poluării, se topesc ghețarii, e apă peste tot şi nu poate să vină în aceste condiții. Iar dacă nu e Iarnă, nu poate să vină nici Moș Crăciun, iar fără el... ce grozăvie, cine mai aduce cadouri copiilor care le așteaptă? Noroc că spiridușii Moșului au o idee genială!

FOTO: Shutterstock, Edituraunivers, Carteacopiilor, Carturesti, Carrefour, Niculescu



Recente

Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg