Recomandări pentru concediul de iarnă. Ce să faci pentru a avea o vacanță reușită

Vacanța de iarnă încă nu s-a terminat, iar dacă te pregătești de concediul mult așteptat, iată care sunt lucrurile cărora trebuie să le acorzi o atenție deosebită în această perioadă! 

image

În timpul sărbătorilor de iarnă, întâlnirile cu familia, cadourile, dar și călătoriile fac parte din programul tău. Dar, distracția de sărbători înseamnă și întreruperea rutinei, un fapt care te-ar putea expune la probleme de sănătate. Ca să te asiguri că vei avea un concediu reușit, trebuie să fii atent la următoarele aspecte! 

Nu uita de medicamente!  

Oricât de entuziasmat ai fi de vacanța ce urmează, experții îți recomandă să nu uiți de cele mai importante lucruri din bagaj: medicamentele. Înainte să îți pui pastilele în valiză, asigură-te că medicamentele sunt valabile și că le poți folosi pe toată perioada concediului. 

Vezi și: Vitamina D, nutrientul care nu trebuie să îți lipsească iarna din alimentație. La ce ajută? 

Faci sport în concediu?

Dacă ești dedicat rutinei tale de fitness și, de asemenea, călătorești într-o locație nouă, ca să eviți posibilele accidentări, este important să fii atent când mergi la alergat într-o zonă nouă sau când folosești echipamente noi la o sală necunoscută. 

Citește și: Sporturi de iarnă care te ajută să arzi multe calorii 

Cadouri care declanșează alergii 

Alimentele consumate de Sărbători le pot provoca celor sensibili alergii, însă experții spun că și anumite cadouri pot cauza aceeași reacție neintenționată:

„Cadourile precum loțiunile, cosmeticele, bombele de baie și chiar unele articole de îmbrăcăminte au potențialul de a declanșa reacții alergice‟, spune Caroline Grainger, pentru „Best Life‟, care recomandă să verifici etichetele produselor pe care le primești în dar și apoi să le folosești. 

Petreci mult timp în mașină? 

În perioada vacanței de iarnă, sunt mari șanse să petreci multe ore în mașină, în avion sau în tren. Asistenta Nancy Mitchell trage un semnal de alarmă în ceea ce privește șederea prelungită pe scaun:

„Una dintre cele mai mai greșeli pe care oamenii le fac ese să stea jos pe tot parcursul zborului. Șederea prelungită reduce circulația la extremități, de aceea s-ar putea să simți că picioarele îți amorțesc în timpul călătoriei‟.

Mitchell spune că acest lucru poate fi periculos, mai ales pentru persoanele cu diabet sau pentru cele care suferă de tromboză venoasă profundă: „Circulația deficitară poate afecta simptomele și poate încuraja formarea de cheaguri de sânge, ceea ce pune viața în pericol. În mod ideal, faceți o scurtă plimbare pe culoar la fiecare 30 de minute‟, spune ea. De asemenea, purtarea șosetelor compresive este o soluție bună în timpul călătoriilor lungi. 

Sursă foto: Shutterstock  Recente

ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg
Paris Hilton jpg
Tiger Woods sursa  Shutterstock jpg
332377003 3394862050761175 2241624325860106195 n jpg
eveniment lux oameni petrecere jpg
Selena Gomez, Nicola Peltz, Brooklyn Beckham jpg
Mark jpg
01  coperta cf06 page 0001 jpg
James Bond jpg
George Clooney, Amal Clooney, Angelina Jolie sursa  Shutterstock jpg
Hobby jpg
Charlize Theron jpg
Brendan Fraser jpg
Gwyneth Paltrow sursa  Shutterstock jpg
Christina Aguilera și tatăl ei sursa  Shutterstock, Twitter jpg
Ce bijuterii ti se potrivesc in functie de semnul zodiacal Sursa foto shutterstock 1633092592 jpg
Kate Hudson1 sursa  Instagram jpg
Christie Brinkley 1 jpg
Hailey Bieber sursa  Instagram jpg
shutterstock 1277056432 jpg