Filme de Crăciun de evitat când eşti cu copiii

Te străduieşti să menții vie magia Crăciunului până când este distrusă de o seară de film în familie sau de o alegere nefericită la cinematograf. Îţi spunem la ce filme de Crăciun să fii atent şi de la ce vârstă a copilului le poţi vedea împreună cu el. Nu spune că nu te-am avertizat!

image

Recent, prezentatoarei TV Adela Popescu i s-a întâmplat că meargă cu copiii la filmul „Crăciunul ursuleţului Teddy‟ lansat recent. Nimic nu părea să fie nepotrivit pentru băieţii ei de şase, respectiv patru ani până când prietena ei, actriţa Dana Rogoz, a avertizat-o printr-un mesaj să iasă cât mai repede din sală pentru că se spune despre Moş Crăciun că n-ar fi real, ceea ce ea a şi făcut.

Puţini părinţi sunt avertizaţi la timp în cazul în care doresc să protejeze credința copiilor în magia Crăciunului. De aceea, îţi oferim o listă cu filmele pe care ar fi bine să le eviţi de sărbători, oricât de inofensive şi bine realizate ar părea.

Indiferent de alegerea pe care o faci când mergi cu copiii la cinematograf, îţi sugerăm să nu optezi pentru pelicule lansate de curând şi să aştepţi să apară recenzii pentru a fi sigur că nu este ceva nepotrivit pentru cei mici.

„A very Goofy Christmas‟ (1999)

Este un scurtmetraj care a fost inclus în compilația „Mickey’s Once Upon a Christmas‟, este despre Goofy care încearcă să-și convingă fiul sceptic, Max, că Moș Crăciun este adevărat, dar fără o argumentaţie deosebit de convingătoare.

Te-ar mai putea interesa: Cele mai frumoase filme de Crăciun

„Miracolul de pe strada 34‟ (1947)

Fetița din centrul poveștii, Susan (Natalie Wood), nu crede în Moș Crăciun la început, ceea ce ar putea duce la tot felul de întrebări din partea copiilor. În cele din urmă, Susan îşi dă seama că s-a înşelat și crede foarte mult în Moş Crăciun.

„The Santa Clause‟ („Cine este Moş Crăciun?‟, 1994)

La începutul filmului, Moș Crăciun cade de pe acoperișul personajului principal, Scott Calvin, şi moare. Acest accident îl face pe Scott să moștenească nu numai costumul roșu al Moşului, ci tot ceea ce presupune munca acestuia. Este o temă distractivă, dar pentru adulţi. Din punctul de vedere al copiilor, sunt prea multe personaje vorbesc despre faptul că Moș Crăciun n-ar fi real.

Vezi şi: Secretele filmelor clasice de sărbători. Jim Carrey: „La machiajul pentru Grinch era ca şi cum ai fi fost îngropat de viu‟

„Yes Virginia, There Is a Santa Claus‟ (1991)

Credința unei fete în Moș Crăciun este ridiculizată în această poveste animată. În cele din urmă, povestea este dulce și încântător, dar numai dacă micuţii nu sunt distrași de îndoielile Virginiei.

„Elful‟ (2003)

O comedie mai potrivită după vârsta de şapte-opt ani, „Elful‟ îl aduce în prima plan pe elful Buddy interpretat de Will Ferrell. El este cuprins de spiritul Crăciunului, dar asta nu înseamnă că alte personaje nu-și dau ochii peste cap la auzul numelui Moș Crăciun. Până şi copiii din film vorbesc despre posibilitatea ca părinții să fie cei din spatele cadourilor.

„The Polar Express‟ (2004)

Chiar dacă pare un film potrivit pentru zilele de decembrie, în aşteptarea Crăciunului, vizionându-l, unii copii se pot întreba de ce personajul principal, un băiețel, se îndoiește de existența lui Moș Crăciun în Ajunul Crăciunului. Poate fi văzut după vârsta de şase-şapte ani.

„Cronicile Crăciunului‟ (2018)

Potrivit după vârsta de zece ani nu după şapte cum se indică iniţial, acest film abordează în trecere subiectul existenţei lui Moş Crăciun. În mijlocul haosului creat de sărbători, băiatul începe să-i spună surorii sale mai mici că nu există Moș Crăciun. El nu spune totul şi nu explică, dar totuși tema este atinsă. După ce îi strică din greşeală sania Moşului, ei se străduiesc o noapte întreagă să salveze Crăciunului.

Citeşte şi: Interpretări inedite ale peliculei „O viaţă minunată‟ ce te vor face s-o vezi cu alţi ochi. Ce nu ştiai despre acest film

„Ernest saves Christmas‟ (1988)

Povestea se concentrează pe un Moș Crăciun în vârstă, care nu este îmbrăcat în costumul roşu, tradițional şi care își caută un înlocuitor. Iată ce ar putea ridica semne de întrebare copiilor cu privire la legenda lui Moş Crăciun.

FOTO: Shutterstock