Lucruri cu care bebelușii, pur și simplu, își scot din minți părinții

Bebelușii pot fi adorabili, însă proaspeții părinți se străduiesc din greu să își păstreze calmul în fața unor situații care, pur și simplu, îi scot din minți. De aceea, dacă urmează să devii părinte, îți prezentăm câteva situații pe care trebuie să le cunoști, ca să nu ai parte de surprize. 

image

Urmează să devii părinte? Ei bine, asta înseamnă că te pregătești de cea mai frumoasă perioadă din viață, dar care poate fi în același timp și destul de stresantă. Ca să gestionezi cu ușurință situațiile de neliniște, îți spunem la ce să te aștepți în perioada următoare.

Citește și: Trăsături pe care mulți bebeluși le pot moșteni doar de la tați, nu și de la mame. Aspectul buzelor, pe listă 

Țipătul nou-născutului 

După naștere, bebelușii nu pot lăcrima, iar asta până când nu împlinesc cel puțin două săptămâni, informează „Fatherly”. Interesant este că unii dintre ei își pot forma această capacitate chiar și la două luni de zile. 

Poate că te-am surprins, deoarece cunoaștem cu toții acel „plâns” de bebeluș, din primele clipe de viață, însă conform aceleiași surse, când vin pe lume, bebelușii, de fapt, țipă și nu plâng. 

Absența lacrimilor ar putea însemna înfundarea canalelor lacrimale, care poate să vină și cu alte simptome, precum: scurgeri, ce pot fi tratate cu picături sau cu unguente recomandate de medic. În cazurile în care copilul are febră, plânsul fără lacrimi ar putea fi un semn de deshidratare severă, așa că este important să te asiguri că bebelușul primește suficiente lichide. 

Fetele pot să aibă menstruație, iar băieții erecție 

În prima săptămână de viață, fetițele pot să se confrunte cu sângerări, ceea ce se numește „falsă menstruație”. Acest lucru se poate întâmpla, deoarece creșterea hormonilor materni în timpul sacrinii poate stimula ocazional uterul sugarului, pentru o perioadă scurtă de timp. 

La fel de ciudat este și că bebelușii de sex masculin pot să aibă erecții în timpul nopții. Nu te îngrijora! Acesta poate fi un semn că sistemul nervos al băiețelului tău funcționează normal. 

Râd de 300 de ori pe zi 

Dacă un adult râde, în medie, doar de 20 de ori pe zi, ei bine, sugarii o fac de 300 de ori, pe zi, potrivit psihologului Robert Provine. Cercetările spun că băieții tind să râdă puțin mai mult decât fetele, așa că dacă urmează să devii părinte de băiat, trebuie să te pregătești pentru aceste episoade comice!

Poate ești interesat și de: Ai voie să consumi alcool dacă alăptezi? Ce se întâmplă cu bebelușul? 

Oamenii de știință bănuiesc că râsul bebelușului poate fi un instrument pentru a testa modul în care sugarii răspund la stimuli și pentru a detecta mai bine tulburările de dezvoltare, cum ar fi autismul. 

Bonus: Știai că... bebelușii au aproape 100 de oase în plus? 

Surprinzător, bebelușii au aproximativ 300 de oase, în timp ce adulții doar 206, iar acest lucru, desigur, are o explicație. Sugarii au acest surplus de oase pentru a fi mai flexibili, atât în pântec, cât și la naștere. Pe măsură ce bebelușii cresc, aceste oase se vor suda, așa că numărul total va scădea. 

Sursă foto: Shutterstock