Lucruri pozitive pe care trebuie să i le spui copilului tău

Cei mici aud și precep tot ce li se spune, prin urmare este necesar să audă de la părinți fraze frumoase și încurajatoare. „Te iubesc!‟ nu este singura expresie care îi motivează, ci și cele din rândurile ce urmează! 

image

Așa cum un copil rănit va deveni un adult cu stima de sine scăzută, la fel și unul fericit va deveni un adult încrezător. Este esențial ca un copil să fie susținut, în special de către persoanele care i-au dat viață, de aceea, fraza: „Este în regulă să greșești!‟ îl poate ajuta să scape de vinovăția unui lucru făcut greșit. Un copil nu ar trebui să crească cu ideea că totul trebuie să fie perfect, ci să știe că greșelile fac parte din viață. 

„Îmi pare rău!‟ 

Copiii trebuie să învețe să își ceară scuze de la părinți sau de la cei din jur, atunci când greșesc, altfel vor deveni adulți care nu-și vor recunoaște greșelile. Pentru ca acest lucru să se întâmple, este necesar ca părinții să le ofere un exemplu: „Dacă poți să îi ceri scuze unui copil de 3 ani, înseamnă că îl înveți ce înseamnă umilința, o trăsătură foarte importantă‟, scrie „Mom Blog Life‟. 

„Sunt lângă tine când ai nevoie de ajutor‟

Un copil ar trebui să știe că o greșeală nu îl va determina pe părintele său să-și schimbe sentimentele față de el. Adesea, cei mici tind să fugă atunci când greșesc și să nu recunoască ce au făcut. Așadar, dacă îi vei spune că ești lângă el, mai ales, când are nevoie de ajutor, acest lucru îl va ajuta să prindă mai multă încredere în tine.  

Citește și: Cum se va comporta la maturitate copilul singur la părinți 

„Sunt mândru de tine‟ 

Expresia „sunt mândru de tine‟ îl face pe copil să conștientizeze că eforturile sale sunt apreciate. Îl va ajuta să devină un adult încrezător și conștient de importanța muncii sale. 

„Nu trebuie să faci ceea ce fac alții‟ 

Un copil trebuie să știe că este unic și, de asemenea, să nu țină cont de presiunea societății atunci când își dorește să facă un anumit lucru. Ar trebui să își urmeze propriile interese și să nu își facă griji pentru ceea ce vor spune alții. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg