Merită să te împaci cu «fostul» şi să salvezi o relaţie ruinată?

1 65711 original jpg jpeg

Ai divorţat şi în urmă ai rămas cu un gust amar. După un timp însă, el se întoarce spăşit şi-ţi spune că mai vrea o şansă. Se mai poate reconstrui o relaţie aflată în ruine? Probabil că te întrebi dacă merită să te împaci cu el.

Când o relaţie se termină,în urmă rămân multă suferinţă şi multe frustrări. Tocmai de aceea,este greu de crezut că lucrurile care în trecut reuşeau să-i scoată din sărite pe cei doi se vor rezolva de la sine,iar relaţia se va consolida.

Un lucru e sigur:lucrurile nu vor mai fi niciodată ca la început. Depinde de câtă iubire,încredere şi toleranţă mai găseşti în sufletul tău pentru a le dărui fostului partener.

Soţ alcoolic

Merită să te împaci? Iubirea,cea mai solidă fundaţie

Să discutăm despre situaţia ideală. Ţi-ai dat seama că oricât de multe probleme ai întâmpinat,sentimentele tale pentru fostul partener sunt mult mai puternice şi chiar nu-ţi imaginezi viaţa fără el.

Şi,cum el se bate cu pumnul în piept că simte acelaşi lucru,decizi să reînnozi „oficial” lanţurile iubirii. O împăcare poate transforma cuplul într-unul mult mai puternic.

Optaţi pentru perioada de probă

O împăcare vă va consolida căsnicia numai dacă problemele care au dus la separare au fost rezolvate. Discutaţi deschis despre ce v-a nemulţumit în trecut,luaţi o aşa-numită „perioadă de probă”,căutaţi soluţii şi gândiţi-vă cum ar trebui să decurgă relaţia pe viitor.

Merită să te împaci? Prietenia:cea mai bună alegere

Prietenia este o alternativă acceptabilă,mai ales dacă aveţi copii. Este şi cazul renumitului designer Rita Mureşan.

980d90548b78cd3f8236c4e8d047e734 jpg jpeg

„Divorţul a fost un moment greu din viaţa noastră,însă eu şi Nelu Mureşan am rămas prieteni. Rebecca şi Gloria au fost prioritare pentru noi.

De aceea,viaţa lor nu s-a schimbat după divorţ. Nelu este atent la toate detaliile şi ne simţim ca nişte prinţese în vacanţe.

Spune mereu că are trei fete,eu fiind cea mare,şi are mare grijă de noi”,spune ea.

Merită să te împaci de dragul copiilor?

Partea cea mai dureroasă a unei împăcări este atunci când ea se face dintr-o nevoie care n-are legătură cu partea sentimentală. Aveţi copii şi n-ai vrea ca ei să crească fără tată,nu te descurci financiar şi soţul tău este cel care-ţi asigură stabilitatea.

Pur şi simplu,te-ai săturat să fii singură şi ai nevoie de un sprijin în viaţa de zi cu zi. Dacă mergi pe această cale,trebuie să fii pregătită să faci compromisuri pentru a ţine familia unită.

Când este cazul să refuzi

O a doua şansă dată celui pe care l-ai scos din viaţa ta poate fi o sabie cu două tăişuri. Dacă motivele care te-au determinat să alegi divorţul au fost infidelitatea,violenţa domestică,alcoolul,atunci ar trebui să te gândeşti bine înainte de a te împăca cu fostul.

Sigur,el îţi va promite în acest moment „marea cu sarea“,că nu te va mai face niciodată să suferi,că nu te va mai lovi etc. Ai mai auzit promisiunile astea,nu-i aşa? Gândeşte-te bine dacă merită să te împaci înainte să iei o decizie.

Merită să te împaci? Părerea specialistului

Lena Rusti,psiholog:

3e850bbdad76477839233a503f0f0ec8 jpg jpeg

„Atunci când doi oameni se despart,înseamnă că nu mai sunt legaţi de aceleaşi sentimente şi valori comune. Dacă decid să se împace,trebuie să fie foarte atenţi să ajungă la un numitor comun şi să treacă peste barierele care îi îndepărtează unul de celălalt.

Asta înseamnă că ambii trebuie să lase de la ei şi nu doar unul dintre parteneri să fie cel care îşi calcă pe suflet. În cazul unui adulter,persoana înşelată va avea tendinţa să-l pedepsească pe celălalt şi o nouă despărţire este inevitabilă.”