Mihaela Bilic, sfat pentru părinţi în prag de epidemie de gripă: "Nu izola copiii în case"

1 84870 original jpg jpeg

România este în pragul unei epidemii de gripă. În acest context, medicul nutriţionist Mihaela Bilic are un sfat pentru părinţi: nu izolaţi copiii în case. 

Medicul nutriţionist îi îndeamnă pe părinţi să nu-şi izoleze copiii de teamă de a nu se îmbolnăvi. 

”Din păcate, colectivitatea presupune acest risc de îmbolnăvire. Dar nu-i putem transforma în omuleţi sub un clopot de sticlă. Imunitatea presupune inclusiv expunerea la tot felul de virusuri şi agenţi infectioşi, pentru că organismul să capete rezistenţă. Doar în cazurile grave, îi vezi că nu se mai ridică din pat, nu au chef de joacă. Cât timp e vorba doar de puţină febra şi cursul nasului, nu-i izolaţi".

Citeşte şi: Nu mai folosi oţet sau spirt pentru a scădea febra copiilor! Le pui viaţa în pericol

"În alte ţări, la capitolul grădiniţe, în Germania, o ţară cu o climă rece, cel puţin spre nord, acei copii, indiferent că sunt cu mucii la nas şi afară e frig şi ploaie, ei sunt scoşi afară să se joace. Copilul trebuie ţinut in colectivitate şi lăsat să aibă un ritm al vieţii extrem de activ, nu să-l transformi într-un copil bolnăvicios, izolat acasă,” explică Mihaela Bilic in interviul acordat Digi24.ro.

O altă greşeală pe care o fac aproape toţi părinţii este să-şi îmbrace mult prea gros copiii. Acest obicei duce, în timp la o sensibilitate sporită.

Copiii nu trebuie protejaţi în mod excesiv, ba dimpotrivă. Ei pot fi scoşi afară, la aer, încă din prima săptămână de viaţă şi pot fi luaţi în vacanţă la munte în această perioadă fără niciun risc pentru că “şi acolo, la munte, se nasc copii, care cresc sănătoşi”, după cum spune dr. Ana Culcer, şefa secţiei de neonatologie a Spitalului Universitar Bucureşti.

Citeşte şi: Greşeala pe care o fac toţi părinţii din România: "Este boală naţională"

Medicii recomandă vaccinurile, inclusiv pe cele opţionale, pentru că este mai uşor să previi o boală decât să o tratezi.   

“Concluzia mea de medic cu o experienţă de peste 4 decenii este că prevenţia bolilor este cel mai important lucru, terapia rămânând o soluţie de necesitate. Trebuie să luptăm pentru a creşte un organism sănătos cu o imunitate foarte bună, astfel încât să poată trăi într-un echilibru cu toate microorganismele din mediu – virusuri, bacterii, ciuperci, fără a se îmbolnăvi. Dacă suntem puternici învingem boala", susţine dr. Ana Culcer, medic primar pediatru cu o experienţă de peste 40 de ani. Recente

Ghid de calatorie cu copiii  Sursa foto shutterstock 622990619 jpg
Painici cu usturoi  Sursa foto shutterstock 85029145 jpg
carente jpg
Alimente inghetate jpg
clickpentrufemei (1) jpg
Tarta de vara  Sursa foto shutterstock 2021914094 jpg
stres jpg
constipație jpg
Alimentele ultraprocesate jpg
Floarea de hartie este si remediu naturist  Sursa foto Pixabay jpg
Legume cu usturoi  Sursa foto shutterstock 1790228171 jpg
căldură  foto   Shutterstock jpg
dulap cu haine jpg
Curățenia și ordinea de acasă nu au fost niciodată atât de simple jpg
Vrei sà scapi de mirosurile neplÃcute din bucÃtÃrie ta când gÃtesti Iatà câteva trucuri care te pot ajuta în acest sens (1) jpg
Ce este rejuvenarea vaginla si cum iti dai seama ca a venit timpul sa apelezi la ea jpg
Ai parul deteriorat Vezi cateva metodele de ingrijire care ii vor reda aspectul sanatos jpg
Chec cu zmeura  Sursa foto shutterstock 146752931 jpg
masti turmeric shutterstock 201136739 jpg
celulita shutterstock 2296152455 jpg