Simți că copilul tău este plictisit de programa școlară? Iată ce poți să faci pentru a-l stimula

Ca un părinte grijuliu este normal să verifici cum se descurca copilul tău la școală. Cei mici au o minte extraordinară și fac conexiuni mai repede decât se crede. De asemenea, sunt foarte curioși și pun multe întrebări, ei fiind într-un proces continuu de a descoperi lucruri noi.

image

Această curiozitate trebuie hrănită și cultivată. Cel mai des, acest lucru se întâmplă la școală unde învață multe lucruri, mai ales dacă se folosesc metode interactive. Dar adevărul este că învățătorul sau profesorul trebuie să adapteze lecțiile astfel încât să fie accesibile pentru toți copii din clasă. De aceea, uneori poate părea plictisitor pentru copii care prind repede. În cazul în care observi că copilul tău reușește să acumuleze repede informațiile atunci ai putea să te gândești la diferite stimulente pentru a-i păstra interesul și a-i cultiva mintea.

4 lucruri pentru a stimula capacitatea de învățare și înțelegere a copilului tău

1. Cursuri de limbi străine

Cunoașterea cât mai multor limbi străine poate constitui un avantaj pentru copilul tău atunci când va fi adult. Sunt multe oferte de cursuri de engleză pentru copii de toate vârstele precum cele de pe Englezacopii.ro. Dacă simți că programul lui permite și nu îl vei încărca prea mult ai putea să începi cu astfel de cursuri pentru limba engleză pentru că va putea să exerseze cu tine, apoi să alegi alte limbi mai complexe.

2. After school

Poți alege să-l înscrii într-un program de after school unde poate aprofunda ceea ce a învățat la școală și își poate extinde interesele. De regulă, personalul este specializat în metode alternative și interactive de învățare care pun accentul pe nevoile copiilor și pe abilitățile lor. Sunt încurajate creativitatea, munca în echipă și comunicarea. În plus, vei primi rapoarte constante despre cum se descurcă copilul tău și cum poți să-l ajuți să se dezvolte în continuare. 

3. Explorări în natură

O metodă interactivă de a stimula interesul copilului tău pentru natură și de a învăța lucruri noi este să mergeți în diferite drumeții în natură. Te poți folosi de acest prilej pentru a face mișcare și pentru observa schimbările din lumea înconjurătoare. Puteți să învățați tratarea diferitelor plante, descrie sistematic schimbările observate în rândul copaciilor sau să descoperiți activitățile diverselor vietăți, cum își fac cuib păsările sau cum se deplasează veverița pentru mâncare.

4. Stimularea creativității

Nu uita că această parte este la fel de importantă precum cunoștințele tehnice. De aceea te poți gândi la diferite activități care sunt relaxante pentru copilul tău, dar care îi vor stimula creativitatea. În funcție de vârsta lui, îl poți încuraja să deseneze sau să picteze prin diverse metode, să citească sau chiar să scrie el propriile povești interesante. O altă activitate care îi stimulează creativitatea, dar și gândirea logică este jucarea unor jocuri de strategie. 

În concluzie, dacă observi că setea de cunoaștere a copilului tău este mult mai mare și înțelege mult mai bine și repede materiile predate la școală, atunci ar fi păcat să-și piardă interesul și setea de cunoaștere. În funcție de posibilitățile tale, poți încerca diferite activități după orele de școală pentru a stimula capacitățile intelectuale și pasiunile lui. Cel mai bine ar fi să-i facă plăcere noile activități pentru a nu-și pierde repede interesul, astfel nici nu va învăța și le va percepe ca o povară. 

Sursa foto: Unsplash.com



Recente

Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg