Află ce nu lipseşte din bagajul unui călător de meserie!

O vacanţă bine organizată te fereşte de o mulţime de probleme care îţi pot spulbera liniştea în concediu. Nu uita să pui în bagaj lucrurile mici, dar esenţiale care te vor ajuta să ai câteva zile cu adevărat odihnitoare.

image

Unul dintre sfaturile pe care nu trebuie să le ignori este acela de a avea la tine şi bani cash. Este sfatul unei bloggeriţe şi consultant turistic britanic, Jennifer Greene, care, potrivit Insider.com, a mers în peste 25 de croaziere. „Întotdeauna aduc cash cu mine în fiecare croazieră, astfel încât să pot da bacșiș oricui cred că a fost atent cu mine în timpul călătoriei. De asemenea, este bine să ai când ești în port, deoarece piețele sunt adesea doar în numerar‟, a spus aceasta. Greene atrage atenţia că, în călătorii nu ai întotdeauna un seif în cameră, așa că nu trebuie să iei cu tine mulţi bani cash. Vezi ce nu-i lipseşte din bagaj şi ce te-ar ajuta şi pe tine în vacanţe, oriunde ai merge!

O geantă cu cele necesare toaletei

Băile mici fac ca o geantă de toaletă să fie esențială. Pentru a-ţi păstra lucrurile organizate, ia mereu cu tine o astfel de o geantă pe care s-o poţi agăța oriunde este posibil. Ţine-o la îndemână pentru a avea un acces uşor la tot ce ai nevoie. Foloseşte recipiente mici în care să pui şampon, balsam, săpun lichid, pastă de dinţi.

Un suport ecuson cu șnur pentru cartela de la intrare în cameră

Pentru a nu pierde cheia sau cartela de intrare în camera de hotel ar fi util să ai la tine un şnur, eventual unul cu suport de ecuson. Nici nu va mai trebui să cauţi peste tot cartela de intrare pentru că aşa o vei avea la îndemână.

Vezi şi: Pune aceste medicamente în bagaje dacă pleci în vacanţă de sărbători, dar nu le lua niciodată în acelaşi timp!

Crema cu protecție solară este esențială

Într-o vacanţă la mare, este important să iei cu tine loţiuni cu protecţie solară. Le poţi cumpăra în staţiunile unde ajungi, dar te pot costa mult mai mult decât acasă. Pune două recipiente diferite pentru a nu rămâne fără protecţie solară. Consultanta Jennifer Greene nu uită să ia nici o loţiune cu aloe vera pentru îngrijirea pielii după soare.

image

Spray-uri pentru alungarea insectelor

În serile de vară te vei întâlni în plimbările tale cu ţânţari şi alte insecte care îţi pot crea neplăceri. Pe lângă sprayuri şi alte soluţii care se găsesc în farmacii, poţi folosi uleuri esenţiale ca acelea de levănţică, rozmarin, eucalipt. Alege să iei cina într-un loc aflat la interior, iar în timpul plimbării de seară acoperă-ţi picioarele cu şosete şi pantaloni lungi, deoarece transpiraţia şi spaţiile înguste dintre degete vor atrage insectele.

Nu uita de medicamentele de bază!

În cazul în care pleci în vacanţă peste hotare, este posibil să ai probleme în a găsi o farmacie dispusă să elibereze medicamente fără reţetă. Chiar dacă mergi în ţara noastră, este bine să ai le îndemână anumite medicamente precum analgezice, antialergice, pastile pentru tulburări digestive cu care poate te-ai mai întâlnit în vacanţă. Dacă ai o boală cronică, ai grijă să nu-ţi întrerupi tratamentul recomandat de medic.

Vezi şi: Cărţi de citit în vacanţă

Nu este nevoie să iei prosoape sau un uscător de păr

Ceea ce consultantul turistic britanic Greene nu pune niciodată în bagajele ei de vacanţă este uscătorul de păr. Uscătoarele de păr din fiecare cameră de hotel sau din cabinele croazierei sunt destul de simple şi-şi fac bine treaba. Nu ia niciodată nici prosoape, pentru că le găseşte mereu acolo unde este cazată. Când merge în coazieră, nu ia nici proaspe de plajă pentru că sunt disponibile tuturor turiştilor, pe puntea piscinei. Nu uită să le returneze după folosire.