Psihologia culorilor. Ce nuanțe ne aduc buna dispoziție

Culorile au un impact foarte mare asupra stării de spirit, deși se întâmplă adesea să conștientizăm prea puțin acest lucru.

image

Dar este suficient să te gândești la senzația pe care o ai atunci când intri într-o florărie plină cu plante colorate sau când îmbraci o rochie în nuanțele verii și te vezi în oglindă... Simți încântare, entuziasm și zâmbești, iar acest lucru se datorează și faptului că ochiul tău percepe o anumită nuanță și transmite creierului un mesaj și el, la rândul lui, îți comunică starea corespunzătoare.

Chiar și atunci când utilizezi device-uri colorate, starea ta este modificată în concordanță cu nuanța pe care o percepe ochiul. Instinctiv ne alegem telefoane roz sau dispozitive pentru vapat pastelate, pentru că pur și simplu ne încântă.

Iată care sunt culorile ce ne dau o stare bună:

Verde

Verdele, cu nenumăratele lui nuanțe, este la modă și cu siguranță că va fi întotdeauna, datorită semnificațiilor sale și felului în care ne influențează starea de spirit. Este culoarea naturii, fiind asociată cu viața, speranța și bucuria. Specialiștii spun că verdele ne relaxează cel mai eficient ochii, alungă stresul și ne induce o stare de relaxare și liniște. Este și motivul pentru care designerii îl recomandă pentru amenajarea dormitoarelor. 

Albastru

Ne duce cu gândul la mare, la cerul senin și din acest motiv este culoarea pe care subconștientul nostru o asociază adesea cu zilele frumoase de vacanță. Cu alte cuvinte, ne induce relaxare și o stare de liniște. Potrivit VeryWellMind, oamenii descriu adesea albastrul ca fiind culoarea stabilității și a siguranței, astfel că atunci când porți albastru le creezi și celor din jur o stare bună, care îi determină să îți caute compania.

Roșu

Roșul este o culoare intensă, care captează imediat atenția. Exprimă pasiune și poftă de viață, fiind caracteristic persoanelor active, implicate, competitive. Este, de asemenea, culoarea dragostei, inducând emoții intense și atracție sexuală. Psihologii spun că, purtând roșu, te vei simți stăpână pe tine, capabilă să înfrunți provocările vieții și să iei decizii.

Portocaliu

Strălucitor și încântător, portocaliul te stimulează să renunți la inhibiții, să te exprimi și să acționezi liber, fără să-ți pese prea mult de ceea ce zic cei din jur. Este o culoare a tinereții, a comunicării, care creează pozitivism celor care o poartă sau o privesc.

Galben

Este culoarea pe care o asociem cel mai adesea cu soarele și e, prin excelență, nuanța pozitivismului și a stării de bine. Studiile spun că galbenul îmbunătățește starea mentală și stimulează energia și pofta de viață.

Foto: Pexels



Recente

Rulada cu nuci si scortisoara  Sursa foto shutterstock 1679665513 jpg
slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg