Biscuiţi cu brânză şi stafide

1 79922 original jpg jpeg

Sunt simplu de preparat, gata de savurat şi uşor de digerat!

Dificultate medie

Preparare 1 h1 tavă

Ai nevoie de

5 g drojdie

75 g zahăr

2 ouă

2 linguri lapte

100 g unt

1 praf sare

225 g făină

Pentru umplutură

250 g brânză dulce, scursă

40 g zahăr

1 esenţă vanilie

50 g stafide

1 ou

Pentru ornat

zahăr vanilat

Mod de preparare

Freci drojdia cu zahărul şi o combini cu ouăle, laptele, untul şi sarea, apoi adaugi treptat făina. Frămânţi până obţii un aluat elastic pe care îl dai deoparte.

Pentru cremă, amesteci ingredientele. Întinzi aluatul pe masa presărată cu făină şi decupezi biscuiţii cu gura unui pahar mai mic. Pui câte 1 linguriţă de cremă şi 1-2 stafide pe fiecare biscuit. Îi aşezi într-o tavă cu hârtie de copt şi îi dai 15-20 de minute la cuptorul încins. Îi serveşti pudraţi cu zahăr vanilat.

Bine de ştiut!

Drojdia este o sursă excelentă de vitamine, minerale şi proteine. Ajută organismul la formarea celulelor noi, previne îmbătrânirea prematură, întăreşte sistemul imunitar şi reface flora intestinală. De asemena, scade glicemia, reglează nivelul colesterolului, fiind de folos în combaterea hipertensiunii. Datorită conţinutului de vitamina K, ajută la fixarea calciului în oase şi la coagularea sângelui.